Venetsia ja viehkeä Veneto

Asiakasarvioinnit
4 * 331 arviointia
image
Lue lisää

Päivämäärä
2025-05-10
Kesto
7 Päivät
Hinta
1,148
Lähtö
Helsinki
Kieli
fi

Veneton alueella Pohjois-Italiassa sijaitsee Italian kiinnostavimpiin ja tunnetuimpiin kuuluvia kaupunkeja: Padova, Vicenza ja Venetsia.

Täyteen varattu
7 Päivää
1.148€
Helsinki
Lento
Suomalainen

Veneton alueella Pohjois-Italiassa sijaitsee Italian kiinnostavimpiin ja tunnetuimpiin kuuluvia kaupunkeja: Padova, Vicenza ja Venetsia.

image

Käymme kauniissa keskiaikaisessa Vicenzassa, jossa ihailemme arkkitehti Palladion suunnittelemia rakennuksia. Koemme yliopistokaupunki Padovan, jossa työskenteli itse Galileo Galilei. Ja tietysti vietämme pari päivää laguunin kauniilla saarilla: Venetsian kaupunkivaltiossa, värikkäässä Buranossa ja lasinpuhaltajien Muranossa.
 
Tukikohtanamme toimii Italian ehkä tunnetuin rantakaupunki, Lido di Jesolo. Matka-ajankohta sijoittuu sesongin ulkopuolelle, joten pääsemme nauttimaan hiljaisesta ja rauhallisesta kaupungista, jossa on paljon perheomisteisia hotelleja, raitista ilmaa ja lyhyt matka joka paikkaan. Melkein heti hotellin oven ulkopuolella odottaa Lido di Jesolon 15 km pitkä hiekkaranta.
 
Maaseudulla näemme hedelmällisiä peltoja, joilla kasvatetaan soijaa, maissia, viinirypäleitä, kiivihedelmiä ja paljon muuta. Alppien juurella sijaitsee Bassano del Grappa, jossa tutustumme grappan valmistuksen saloihin. Valdobbiadenen seudulla näemme, miten valmistetaan proseccoa, Italian vastinetta samppanjalle. Pääsemme myös maistamaan kuplivaa juomaa!

Käymme kauniissa keskiaikaisessa Vicenzassa, jossa ihailemme arkkitehti Palladion suunnittelemia rakennuksia. Koemme yliopistokaupunki Padovan, jossa työskenteli itse Galileo Galilei. Ja tietysti vietämme pari päivää laguunin kauniilla saarilla: Venetsian kaupunkivaltiossa, värikkäässä Buranossa ja lasinpuhaltajien Muranossa.
 
Tukikohtanamme toimii Italian ehkä tunnetuin rantakaupunki, Lido di Jesolo. Matka-ajankohta sijoittuu sesongin ulkopuolelle, joten pääsemme nauttimaan hiljaisesta ja rauhallisesta kaupungista, jossa on paljon perheomisteisia hotelleja, raitista ilmaa ja lyhyt matka joka paikkaan. Melkein heti hotellin oven ulkopuolella odottaa Lido di Jesolon 15 km pitkä hiekkaranta.
 
Maaseudulla näemme hedelmällisiä peltoja, joilla kasvatetaan soijaa, maissia, viinirypäleitä, kiivihedelmiä ja paljon muuta. Alppien juurella sijaitsee Bassano del Grappa, jossa tutustumme grappan valmistuksen saloihin. Valdobbiadenen seudulla näemme, miten valmistetaan proseccoa, Italian vastinetta samppanjalle. Pääsemme myös maistamaan kuplivaa juomaa!

image
Klikkaa karttaa nähdäksesi sen suurempana
Kohokohdat

Päiväohjelma

Laskeudumme Venetsian lentokentälle, joka on saanut nimensä kaupungin sankarin, tutkimusmatkailija Marco Polon mukaan. Olemme saapuneet Venetsian laguunin ympärillä levittäytyvälle tasangolle. Laguuni on lähes 50 km pitkä ja ulottuu Chioggiasta etelässä Jesoloon pohjoisessa. Matkatavarat saatuamme ajamme laguunin kanavia seurailevaa reittiä läpi vehreiden maisemien suoraan Jesoloon, jonne majoitumme.
 
Kun puhutaan Euroopan rantalomakohteista, Jesoloa on vaikea ohittaa. Upea 15 km pitkä hiekkaranta on jo vuosikymmenten ajan vetänyt puoleensa matkailijoita kaikkialta Euroopasta. Kaikki pikku hotelleista leirintäalueisiin ovat löytäneet paikkansa pitkältä rantakaistaleelta. Järkevän kaupunkisuunnittelun ansiosta Jesolo on onnistunut säilyttämään charminsa. Kaupungin monissa perheomisteisissa hotelleissa käy kanta-asiakkaita, jotka ovat asuneet samassa hotellissa jo vuosikymmenien ajan ja jotka pitävät hotellia melkein kesämökkinään. Majoitumme tämänkaltaiseen hotelliin, jossa vieraan olo on pian kotoisa.
 
Majapaikkamme on lähellä Venetsiaa ja muita laguunin saaria sekä maaseutua, jolla viljellään soijaa, maissia ja kiivihedelmiä vain 500 m päässä kapeasta rantakaistaleesta. Jesolo on täydellinen paikka Venetsiaan ja Venetoon tutustumiselle.
 
Saavuttuamme perille menemme hotelliimme ja syömme yhteisen illallisen. Kaikki illalliset syödään hotellin ravintolassa. Aterian aluksi tarjolla on salaattibuffet, sitten tarjoillaan italialaiseen tapaan kolme ruokalajia, jotka valitaan usein edellisenä päivänä. Hotellilla on kiinnostava viinilista ja hyvin kohtuulliset hinnat, joten kannattaa maistella Pohjois-Italian viinejä.

Pvä 1

Helsinki - Venetsia ja Jesolo

Laskeudumme Venetsian lentokentälle, joka on saanut nimensä kaupungin sankarin, tutkimusmatkailija Marco Polon mukaan. Olemme saapuneet Venetsian laguunin ympärillä levittäytyvälle tasangolle. Laguuni on lähes 50 km pitkä ja ulottuu Chioggiasta etelässä Jesoloon pohjoisessa. Matkatavarat saatuamme ajamme laguunin kanavia seurailevaa reittiä läpi vehreiden maisemien suoraan Jesoloon, jonne majoitumme.
 
Kun puhutaan Euroopan rantalomakohteista, Jesoloa on vaikea ohittaa. Upea 15 km pitkä hiekkaranta on jo vuosikymmenten ajan vetänyt puoleensa matkailijoita kaikkialta Euroopasta. Kaikki pikku hotelleista leirintäalueisiin ovat löytäneet paikkansa pitkältä rantakaistaleelta. Järkevän kaupunkisuunnittelun ansiosta Jesolo on onnistunut säilyttämään charminsa. Kaupungin monissa perheomisteisissa hotelleissa käy kanta-asiakkaita, jotka ovat asuneet samassa hotellissa jo vuosikymmenien ajan ja jotka pitävät hotellia melkein kesämökkinään. Majoitumme tämänkaltaiseen hotelliin, jossa vieraan olo on pian kotoisa.
 
Majapaikkamme on lähellä Venetsiaa ja muita laguunin saaria sekä maaseutua, jolla viljellään soijaa, maissia ja kiivihedelmiä vain 500 m päässä kapeasta rantakaistaleesta. Jesolo on täydellinen paikka Venetsiaan ja Venetoon tutustumiselle.
 
Saavuttuamme perille menemme hotelliimme ja syömme yhteisen illallisen. Kaikki illalliset syödään hotellin ravintolassa. Aterian aluksi tarjolla on salaattibuffet, sitten tarjoillaan italialaiseen tapaan kolme ruokalajia, jotka valitaan usein edellisenä päivänä. Hotellilla on kiinnostava viinilista ja hyvin kohtuulliset hinnat, joten kannattaa maistella Pohjois-Italian viinejä.

Jo vuonna 1082 Venetsian merenkulkuvaltio saa oikeuden käydä verovapaata kauppaa Bysantissa vastapalveluksena sotilaallisesta avustaan normanneja vastaan. Vuonna 1202 venetsialaiset harhauttavat Venetsiaan kokoontuneen ristiretkijoukon Konstantinopoliin, joka joutuu vuosiksi 1203–1204 lännen kirkon valtaan ja ryöstetään pahasti. Jälleen kerran Venetsia saa kaupankäynnissä merkittävän etulyöntiaseman ja siitä tulee yhä suurempi merimahti. Venetsia hallitsee Pojoen laaksoa ja kauppaa Ranskan kanssa.
 
Huolimatta vuosia jatkuneista taisteluista Venetsian ja Genovan välillä Venetsia on 1300-luvulla mahtavin merenkulkuvaltio ja yksi Euroopan rikkaimmista valtioista. Merireittiä pitkin isot laivueet, jotka oli lastattu himoituilla tavaroilla, saapuivat laguunikaupunkiin. Venetsiassa oli kukoistuskautenaan yli 3300 yksityistä kauppa-alusta, sotilaskaleerien lisäksi.
 
Nousemme hotellilla bussiin ja ajamme lyhyen matkan Punta Sabbioniin (20 km), josta käsin katselemme yli tasaisen laguunimaiseman ja näemme kaukaisuudessa maagisen Venetsian. Nousemme meille varattuun veneeseen ja melkein kuin entisaikojen kauppalaivat ajamme suoraan Venetsian keskustaan. Olemme nyt lähellä Pyhän Markuksen toria, Huokausten siltaa ja Dogen palatsia. Astelemme näin suoraan elävään museoon, joka Venetsia on. Käynti Venetsiassa tekee vaikutuksen jokaiseen. Kaupungilla on hyvin yksinkertaisesti ihan oma viehätyksensä. Venetsia on rakennettu laguuniin hiekkasaarille ja paalujen päälle, ja kauniit palatsit reunustavat rinta rinnan kanavia, joilla vallitsee vilkas veneliikenne ja jota pitkin kauppoihin tuodaan tavaraa. Saatamme nähdä veneambulanssin ohittamassa gondolia ja rakennusmateriaaleja kuljettavan proomun kiinnittyneenä vanhan palatsin kylkeen.
 
Pyhän Markuksen torilta teemme kävelykierroksen paikallisoppaan johdolla. Sen jälkeen on aikaa omakustanteiselle lounaalle ja omille seikkailuille. Jos haluat käydä gondoliajelulla, matkanjohtaja auttaa järjestämään asian (ei sisälly matkan hintaan).
 
Iltapäivällä palaamme veneellä takaisin Punta Sabbioniin ja hotelliin, jossa syömme illallisen. Mikäli haluat nauttia aperitiivin hotellin baarissa, suosittelemme Belliniä, sillä juoma keksittiin Venetsiassa. Belliiniin tulee persikkasosetta ja paikallista kuohuviiniä, proseccoa.

Pvä 2

Venetsian kaupunkivaltio

Jo vuonna 1082 Venetsian merenkulkuvaltio saa oikeuden käydä verovapaata kauppaa Bysantissa vastapalveluksena sotilaallisesta avustaan normanneja vastaan. Vuonna 1202 venetsialaiset harhauttavat Venetsiaan kokoontuneen ristiretkijoukon Konstantinopoliin, joka joutuu vuosiksi 1203–1204 lännen kirkon valtaan ja ryöstetään pahasti. Jälleen kerran Venetsia saa kaupankäynnissä merkittävän etulyöntiaseman ja siitä tulee yhä suurempi merimahti. Venetsia hallitsee Pojoen laaksoa ja kauppaa Ranskan kanssa.
 
Huolimatta vuosia jatkuneista taisteluista Venetsian ja Genovan välillä Venetsia on 1300-luvulla mahtavin merenkulkuvaltio ja yksi Euroopan rikkaimmista valtioista. Merireittiä pitkin isot laivueet, jotka oli lastattu himoituilla tavaroilla, saapuivat laguunikaupunkiin. Venetsiassa oli kukoistuskautenaan yli 3300 yksityistä kauppa-alusta, sotilaskaleerien lisäksi.
 
Nousemme hotellilla bussiin ja ajamme lyhyen matkan Punta Sabbioniin (20 km), josta käsin katselemme yli tasaisen laguunimaiseman ja näemme kaukaisuudessa maagisen Venetsian. Nousemme meille varattuun veneeseen ja melkein kuin entisaikojen kauppalaivat ajamme suoraan Venetsian keskustaan. Olemme nyt lähellä Pyhän Markuksen toria, Huokausten siltaa ja Dogen palatsia. Astelemme näin suoraan elävään museoon, joka Venetsia on. Käynti Venetsiassa tekee vaikutuksen jokaiseen. Kaupungilla on hyvin yksinkertaisesti ihan oma viehätyksensä. Venetsia on rakennettu laguuniin hiekkasaarille ja paalujen päälle, ja kauniit palatsit reunustavat rinta rinnan kanavia, joilla vallitsee vilkas veneliikenne ja jota pitkin kauppoihin tuodaan tavaraa. Saatamme nähdä veneambulanssin ohittamassa gondolia ja rakennusmateriaaleja kuljettavan proomun kiinnittyneenä vanhan palatsin kylkeen.
 
Pyhän Markuksen torilta teemme kävelykierroksen paikallisoppaan johdolla. Sen jälkeen on aikaa omakustanteiselle lounaalle ja omille seikkailuille. Jos haluat käydä gondoliajelulla, matkanjohtaja auttaa järjestämään asian (ei sisälly matkan hintaan).
 
Iltapäivällä palaamme veneellä takaisin Punta Sabbioniin ja hotelliin, jossa syömme illallisen. Mikäli haluat nauttia aperitiivin hotellin baarissa, suosittelemme Belliniä, sillä juoma keksittiin Venetsiassa. Belliiniin tulee persikkasosetta ja paikallista kuohuviiniä, proseccoa.

Tänään suuntaamme kahteen Pohjois-Italian vähemmän tunnettuun, muttei yhtään vähemmän kiinnostavaan kaupunkiin: Padovaan ja Vicenzaan.
 
Padovan historia ulottuu aina antiikin aikaan saakka, jolloin roomalaiset valloittivat sen vuonna 174 eKr. Täällä syntyi myös roomalainen historioitsija Livius. Kaupunki tunnetaan yliopistosta, joka on perustettu vuonna 1222 ja on yksi Italian vanhimmista. 1400-luvulla Padova joutui venetsialaisten hallintaan. Kaupunki, jonka englanninkielinen nimi on Padua, päätyi Napoleonin sotien jälkeen Itävallan keisarin hallintaan. Preussin ja sen liittolaisten lyötyä Itävallan seitsemän viikon sodassa 1866 Bismarck lupasi alueen Venetolle. Näin siitä tuli osa uutta, 1860 perustettua, Italian kuningaskuntaa.
 
Padovan keskusta on viehättävä. Kaupungissa on meneillään voimakas talouskasvun kausi: Venetsiassa ei ole tilaa modernille tekstiili-, vaatetus- ja kenkäteollisuudelle, joka tästä syystä leviää ylemmäs kohti tasankoaluetta. Padovassa matkailijoita vetää kuitenkin puoleensa sen keskiaikainen, tiivis ja mielenkiintoinen keskusta. Kaupungissa on yksi Italian vanhimmista yliopistoista, jossa toimi opettajana itse Galileo Galilei.
 
Basilikassa, joka on omistettu kaupungin suojeluspyhimykselle Pyhälle Antonio Padovalaiselle, on Donatellon kauniita reliefejä. Kaupungin vauraus näkyy parhaiten Cappella degli Scrovegnissa (Arena-kappeli), jonka on maalaukset on tehnyt itse Giotto. Maalaukset esittävät Neitsyt Marian ja Jeesuksen elämää.
 
Teemme pienen kävelyretken kaupungilla ja paneudumme kaupungin mielenkiintoiseen historiaan. Näemme ulkopuolelta 1300-luvun alusta peräisin olevan Palazzo della Ragionen, jossa on yksi maailman suurimmista keskiaikaisista saleista. Meillä on hyvin aikaa istahtaa kuuluisaan Caffè Pedrocchiin ja nauttia kupponen espressoa tai cappuccinoa.
 
Padovasta otamme suunnan kohti Vicenzaa, jossa myös teemme pienen kaupunkikävelyn. Kuljemme läpi Piazza dei Signorin ja käymme upeassa Teatro Olimpicossa, joka on päässyt Unescon maailmanperintökohteeksi.
 
Teatterin suunnitteli maailmankuulu arkkitehti Palladio 1580, ja se on rakennettu puusta ja stukkosta. Teatteri on maailman ensimmäinen sisäteatteri, ja rakennus on saanut vaikutteita antiikin teattereista. Kun astuu sisään teatterisaliin, silmiin osuu joukko kauniita patsaita ja pylväitä. Ylhäällä katossa hehkuu kesäinen taivas kumpupilvineen. Esiintymislavaa hallitsee koristeltu seinä, jonka läpäisee viisi kulkuaukkoa. Isoimman keskiaukon takana on perspektiiviin sommiteltu kolmen kadun näkymä. Kohoavat ja kaventuvat kadut luovat näin katsojalle optisen harhan – kyse on ns. perspektiivisestä lavastuksesta.
 
Näemme myös kaupungin kuuluisimman rakennuksen, Basilica Palladianan, raatihuoneen ja lukuisia renessanssipalatseja alunperin roomalaisten rakentaman pääkadun varrella. Meillä on aikaa etsiä rauhallinen lounaspaikka. Kokeile paikallista erikoisuutta, baccalà alla vicentinaa, joka on kuivatusta turskasta valmistettu vicenzalainen ruokalaji. Sen kanssa tarjoillaan usein polentaa, paikallista maissipuuroa. Hyvä paikka ruokalajin kokeilemiseen on esim. Osteria Veneto, jonka kuivattu turska on todella hyvää.

Pvä 3

Padova ja Vicenza

Tänään suuntaamme kahteen Pohjois-Italian vähemmän tunnettuun, muttei yhtään vähemmän kiinnostavaan kaupunkiin: Padovaan ja Vicenzaan.
 
Padovan historia ulottuu aina antiikin aikaan saakka, jolloin roomalaiset valloittivat sen vuonna 174 eKr. Täällä syntyi myös roomalainen historioitsija Livius. Kaupunki tunnetaan yliopistosta, joka on perustettu vuonna 1222 ja on yksi Italian vanhimmista. 1400-luvulla Padova joutui venetsialaisten hallintaan. Kaupunki, jonka englanninkielinen nimi on Padua, päätyi Napoleonin sotien jälkeen Itävallan keisarin hallintaan. Preussin ja sen liittolaisten lyötyä Itävallan seitsemän viikon sodassa 1866 Bismarck lupasi alueen Venetolle. Näin siitä tuli osa uutta, 1860 perustettua, Italian kuningaskuntaa.
 
Padovan keskusta on viehättävä. Kaupungissa on meneillään voimakas talouskasvun kausi: Venetsiassa ei ole tilaa modernille tekstiili-, vaatetus- ja kenkäteollisuudelle, joka tästä syystä leviää ylemmäs kohti tasankoaluetta. Padovassa matkailijoita vetää kuitenkin puoleensa sen keskiaikainen, tiivis ja mielenkiintoinen keskusta. Kaupungissa on yksi Italian vanhimmista yliopistoista, jossa toimi opettajana itse Galileo Galilei.
 
Basilikassa, joka on omistettu kaupungin suojeluspyhimykselle Pyhälle Antonio Padovalaiselle, on Donatellon kauniita reliefejä. Kaupungin vauraus näkyy parhaiten Cappella degli Scrovegnissa (Arena-kappeli), jonka on maalaukset on tehnyt itse Giotto. Maalaukset esittävät Neitsyt Marian ja Jeesuksen elämää.
 
Teemme pienen kävelyretken kaupungilla ja paneudumme kaupungin mielenkiintoiseen historiaan. Näemme ulkopuolelta 1300-luvun alusta peräisin olevan Palazzo della Ragionen, jossa on yksi maailman suurimmista keskiaikaisista saleista. Meillä on hyvin aikaa istahtaa kuuluisaan Caffè Pedrocchiin ja nauttia kupponen espressoa tai cappuccinoa.
 
Padovasta otamme suunnan kohti Vicenzaa, jossa myös teemme pienen kaupunkikävelyn. Kuljemme läpi Piazza dei Signorin ja käymme upeassa Teatro Olimpicossa, joka on päässyt Unescon maailmanperintökohteeksi.
 
Teatterin suunnitteli maailmankuulu arkkitehti Palladio 1580, ja se on rakennettu puusta ja stukkosta. Teatteri on maailman ensimmäinen sisäteatteri, ja rakennus on saanut vaikutteita antiikin teattereista. Kun astuu sisään teatterisaliin, silmiin osuu joukko kauniita patsaita ja pylväitä. Ylhäällä katossa hehkuu kesäinen taivas kumpupilvineen. Esiintymislavaa hallitsee koristeltu seinä, jonka läpäisee viisi kulkuaukkoa. Isoimman keskiaukon takana on perspektiiviin sommiteltu kolmen kadun näkymä. Kohoavat ja kaventuvat kadut luovat näin katsojalle optisen harhan – kyse on ns. perspektiivisestä lavastuksesta.
 
Näemme myös kaupungin kuuluisimman rakennuksen, Basilica Palladianan, raatihuoneen ja lukuisia renessanssipalatseja alunperin roomalaisten rakentaman pääkadun varrella. Meillä on aikaa etsiä rauhallinen lounaspaikka. Kokeile paikallista erikoisuutta, baccalà alla vicentinaa, joka on kuivatusta turskasta valmistettu vicenzalainen ruokalaji. Sen kanssa tarjoillaan usein polentaa, paikallista maissipuuroa. Hyvä paikka ruokalajin kokeilemiseen on esim. Osteria Veneto, jonka kuivattu turska on todella hyvää.

Vielä kerran teemme lyhyen matkan Punta Sabbioniin, josta paikallisalus kuljettaa meidät kivenheiton päässä Venetsiasta sijaitseville kahdelle kiinnostavalle saarelle.
 
Näemme jo kaukaa Buranon kaltevan kirkontornin. Pian esiin sukeltavat värikkäät ja hoidetut talot. Vaikuttaa siltä kuin talojen maalaamisesta kilpailtaisiin naapureiden kanssa! Tuntuu kuin astuisi sisään Tikkurilan mainoslehtiseen: talojen julkisivut hehkuvat voimakkaissa väreissä – turkoosia, viljankeltaista, ruohonvihreää, limettiä, paloautonpunaista – ja joskus jopa jokainen kerros on saanut oman värinsä. Saari, jolla asui aikaisemmin kalastajia, on satojen vuosien ajan tunnettu taidokkaasta kirjonnasta ja pitseistä. Käsityöt toivat saarelle rahaa. Valitettavasti iso joukko taitavimpia käsityöläisiä lähetettiin ulkomaille, mm. Hollantiin ja Ranskaan, ja saari menetti asemansa ja suurimman tulonlähteensä. Teemme kävelyretken saarella, jolta löytyy toki nykyäänkin kauniita käsitöitä.
 
Jatkamme kierrosta Muranoon, joka on jo yli 800 vuoden ajan ollut lasinpuhaltajien saari. Venetsia päätti 1291 siirtää lasinpuhaltajat lähellä sijaitsevalle saarelle, sillä avouunit muodostivat kaupungissa tulipaloriskin. Upeat lasiesineet tunnettiin laajalti jo tuolloin.
 
Muranon saarella vietämme ajan tutustuen lasitehtaaseen. Tutustumme työhön, jota perheet saarella ovat tehneet yli 1000 vuoden ajan. Varhaisimmat merkit lasinvalmistuksesta Muranon saarella ovat peräisin 700-luvulta. Nykyään Muranon lasi tunnetaan kaikkialla maailmassa. Kun on kerran nähnyt Muranon lasista valmistetun valaisimen, huomaa niitä pian joka puolella.
 
Näemme värinhehkuista, kullalla koristettua kristallia, isoja karahveja ja pieniä koriste-esineitä. Kuten muissakin asioissa, makuja on monia, ja joidenkin mielestä jotkin esineet saattavat olla liian värikkäitä ja kookkaita, mutta vaikutuksen ne tekevät varmasti.
 
Tutustuttuamme lasinvalmistukseen on mahdollisuus ostaa lasiesineitä kotiin. Mikäli sää sallii ja aikaa on, teemme pienen kävelykierroksen saarella, joka on kuin mini-Venetsia: tahti on rauhallisempi, talot ovat matalampia ja satunnainen kulkija saa käsityksen paikallisten arkielämästä. Ennen kuin jatkamme matkaa, ehdimme nauttia virvokkeita. Riippuen tuulesta, säästä ja venekapasiteetista retki voi muotoutua hieman toisella tavoin.
 
Iltapäivän vietämme Venetsiassa. Vene kuljettaa meidät Venetsiaan, josta pääset nauttimaan omatoimisesti. Jos et halua lähteä kiertelemään itseksesi pienille kaduille ja kujille, voit seurata matkanjohtajaa epämuodolliselle kävelylle paikkoihin, joissa emme käyneet ensimmäisellä kerralla. Matkanjohtaja pitää huolta, että ehdit nauttia kupposen kahvia tai lasin viiniä, ennen kuin palaamme Punta Sabbioniin ja ajamme bussilla hotellille.

Pvä 4

Lasinpuhaltajien Murano, värikäs Burano ja Venetsia

Vielä kerran teemme lyhyen matkan Punta Sabbioniin, josta paikallisalus kuljettaa meidät kivenheiton päässä Venetsiasta sijaitseville kahdelle kiinnostavalle saarelle.
 
Näemme jo kaukaa Buranon kaltevan kirkontornin. Pian esiin sukeltavat värikkäät ja hoidetut talot. Vaikuttaa siltä kuin talojen maalaamisesta kilpailtaisiin naapureiden kanssa! Tuntuu kuin astuisi sisään Tikkurilan mainoslehtiseen: talojen julkisivut hehkuvat voimakkaissa väreissä – turkoosia, viljankeltaista, ruohonvihreää, limettiä, paloautonpunaista – ja joskus jopa jokainen kerros on saanut oman värinsä. Saari, jolla asui aikaisemmin kalastajia, on satojen vuosien ajan tunnettu taidokkaasta kirjonnasta ja pitseistä. Käsityöt toivat saarelle rahaa. Valitettavasti iso joukko taitavimpia käsityöläisiä lähetettiin ulkomaille, mm. Hollantiin ja Ranskaan, ja saari menetti asemansa ja suurimman tulonlähteensä. Teemme kävelyretken saarella, jolta löytyy toki nykyäänkin kauniita käsitöitä.
 
Jatkamme kierrosta Muranoon, joka on jo yli 800 vuoden ajan ollut lasinpuhaltajien saari. Venetsia päätti 1291 siirtää lasinpuhaltajat lähellä sijaitsevalle saarelle, sillä avouunit muodostivat kaupungissa tulipaloriskin. Upeat lasiesineet tunnettiin laajalti jo tuolloin.
 
Muranon saarella vietämme ajan tutustuen lasitehtaaseen. Tutustumme työhön, jota perheet saarella ovat tehneet yli 1000 vuoden ajan. Varhaisimmat merkit lasinvalmistuksesta Muranon saarella ovat peräisin 700-luvulta. Nykyään Muranon lasi tunnetaan kaikkialla maailmassa. Kun on kerran nähnyt Muranon lasista valmistetun valaisimen, huomaa niitä pian joka puolella.
 
Näemme värinhehkuista, kullalla koristettua kristallia, isoja karahveja ja pieniä koriste-esineitä. Kuten muissakin asioissa, makuja on monia, ja joidenkin mielestä jotkin esineet saattavat olla liian värikkäitä ja kookkaita, mutta vaikutuksen ne tekevät varmasti.
 
Tutustuttuamme lasinvalmistukseen on mahdollisuus ostaa lasiesineitä kotiin. Mikäli sää sallii ja aikaa on, teemme pienen kävelykierroksen saarella, joka on kuin mini-Venetsia: tahti on rauhallisempi, talot ovat matalampia ja satunnainen kulkija saa käsityksen paikallisten arkielämästä. Ennen kuin jatkamme matkaa, ehdimme nauttia virvokkeita. Riippuen tuulesta, säästä ja venekapasiteetista retki voi muotoutua hieman toisella tavoin.
 
Iltapäivän vietämme Venetsiassa. Vene kuljettaa meidät Venetsiaan, josta pääset nauttimaan omatoimisesti. Jos et halua lähteä kiertelemään itseksesi pienille kaduille ja kujille, voit seurata matkanjohtajaa epämuodolliselle kävelylle paikkoihin, joissa emme käyneet ensimmäisellä kerralla. Matkanjohtaja pitää huolta, että ehdit nauttia kupposen kahvia tai lasin viiniä, ennen kuin palaamme Punta Sabbioniin ja ajamme bussilla hotellille.

Päivä on varattu omille seikkailuille. Voit nauttia ihanasta päivästä rannalla tai ehkä et ole saanut vielä tarpeeksesi Venetsiasta. Illalla kokoonnumme illalliselle.

Pvä 5

Omaa aikaa

Päivä on varattu omille seikkailuille. Voit nauttia ihanasta päivästä rannalla tai ehkä et ole saanut vielä tarpeeksesi Venetsiasta. Illalla kokoonnumme illalliselle.

Alppien juurelta löydämme viehättävän Bassano del Grappan kaupungin, josta on näkymät Monte Grappan vuorelle. Olemme saapuneet sisämaahan, ja kaukaisuudessa saatamme erottaa vuoret, jotka kuuluvat Dolomiitteihin ja jotka ulottuvat Tiroliin ja Itävaltaan ja muuttuvat siellä Alpeiksi.
 
Seudun laaksoissa valmistetaan Italian vastinetta akvaviitille, nimittäin grappaa. Veneto on Italian suurin viinintuottaja, joten juuri täällä syntyy eniten viinirypälemäskiä. Viinirypäleen kuorien annetaan käydä, jolloin syntyy grappaa. Grappa voi olla myös hienostuneempaa, kuten konjakki tai rommi. Sitä on kirkkaita versioita, joita ei ole säilytetty tynnyreissä, sekä tynnyrissä kypsytettyjä, joiden väri vaihtelee kellertävästä vaaleanruskeaan. Väri riippuu tynnyreistä sekä kypsytyksen kestosta.
 
Ajamme kaupungin keskustaan. Ylitämme todella kauniin Ponte Vecchion sillan, jonka suunnitteli arkkitehti Palladio ja joka yhdistää Brentajoen lävistämän kaupungin puolet toisiinsa. Joen äärellä sijaitsee Nardinin vanha tislaamo, josta kaikki alkoi: sijainti veden äärellä oli tärkeä mm. tisleen viilentämiseksi. Käymme paikan päällä.
 
Nardini tuottaa myös MezzoeMezzo-nimistä yleisimmin aperitiivina nautittavaa juomaa. MezzoeMezzo on sekoitus katkeranmakeasta likööristä ja koristeraparperin juuresta ja katkerokasveista valmistetusta juomasta. Siihen lisätään kivennäisvettä ja sitruunaviipale – maistuva aperitiivi on valmis! Paikalliset pistäytyvät päivän aikana pienessä baarissa sillan kupeessa nauttimassa lasillisen MezzoeMezzoa. Maista sinäkin tai osta pullo mukaan.
 
Sinulla on aikaa tutustua pieneen kaupunkiin omatoimisesti ja ehkä haluat syödä kevyen lounaan.
 
Matka jatkuu kohti vuoria, viiniviljelysten keskelle. Saavumme Valdobbiadenen viinialueelle, jolla tuotetaan proseccoa, Italian vastinetta samppanjalle. Vierailemme erään proseccon tuottajan luona ja kuulemme lisää prosessista. Pääsemme luonnollisesti myös maistamaan kuplivaista juomaa!
 
Prosecco-tilalta palaamme takaisin Jesoloon ja hotellille, jossa illallinen odottaa.

Pvä 6

Bassano del Grappa ja ”kuplien kaupunki” Valdobbiadene

Alppien juurelta löydämme viehättävän Bassano del Grappan kaupungin, josta on näkymät Monte Grappan vuorelle. Olemme saapuneet sisämaahan, ja kaukaisuudessa saatamme erottaa vuoret, jotka kuuluvat Dolomiitteihin ja jotka ulottuvat Tiroliin ja Itävaltaan ja muuttuvat siellä Alpeiksi.
 
Seudun laaksoissa valmistetaan Italian vastinetta akvaviitille, nimittäin grappaa. Veneto on Italian suurin viinintuottaja, joten juuri täällä syntyy eniten viinirypälemäskiä. Viinirypäleen kuorien annetaan käydä, jolloin syntyy grappaa. Grappa voi olla myös hienostuneempaa, kuten konjakki tai rommi. Sitä on kirkkaita versioita, joita ei ole säilytetty tynnyreissä, sekä tynnyrissä kypsytettyjä, joiden väri vaihtelee kellertävästä vaaleanruskeaan. Väri riippuu tynnyreistä sekä kypsytyksen kestosta.
 
Ajamme kaupungin keskustaan. Ylitämme todella kauniin Ponte Vecchion sillan, jonka suunnitteli arkkitehti Palladio ja joka yhdistää Brentajoen lävistämän kaupungin puolet toisiinsa. Joen äärellä sijaitsee Nardinin vanha tislaamo, josta kaikki alkoi: sijainti veden äärellä oli tärkeä mm. tisleen viilentämiseksi. Käymme paikan päällä.
 
Nardini tuottaa myös MezzoeMezzo-nimistä yleisimmin aperitiivina nautittavaa juomaa. MezzoeMezzo on sekoitus katkeranmakeasta likööristä ja koristeraparperin juuresta ja katkerokasveista valmistetusta juomasta. Siihen lisätään kivennäisvettä ja sitruunaviipale – maistuva aperitiivi on valmis! Paikalliset pistäytyvät päivän aikana pienessä baarissa sillan kupeessa nauttimassa lasillisen MezzoeMezzoa. Maista sinäkin tai osta pullo mukaan.
 
Sinulla on aikaa tutustua pieneen kaupunkiin omatoimisesti ja ehkä haluat syödä kevyen lounaan.
 
Matka jatkuu kohti vuoria, viiniviljelysten keskelle. Saavumme Valdobbiadenen viinialueelle, jolla tuotetaan proseccoa, Italian vastinetta samppanjalle. Vierailemme erään proseccon tuottajan luona ja kuulemme lisää prosessista. Pääsemme luonnollisesti myös maistamaan kuplivaista juomaa!
 
Prosecco-tilalta palaamme takaisin Jesoloon ja hotellille, jossa illallinen odottaa.

Tänään lennämme Helsinkiin.

Pvä 7

Jesolo - Venetsia - kotimatka

Tänään lennämme Helsinkiin.

Ajankohta

Lähdöt
Hinta
1.148€
Kesto
7 päivää
Lähtö kohteesta
Helsinki
Tou 2025
Lähdöt
Hinta
1.148€
Kesto
7 päivää
Lähtö kohteesta
Helsinki
Lähdöt
Hinta
1.148€
Kesto
7 päivää
Lähtö kohteesta
Helsinki-Vantaa
Lähdöt
Hinta
1.148€
Kesto
7 päivää
Lähtö kohteesta
Helsinki-Vantaa
Syys 2025
Lähdöt
Hinta
1.148€
Kesto
7 päivää
Lähtö kohteesta
Helsinki-Vantaa
Lähdöt
Hinta
1.148€
Kesto
7 päivää
Lähtö kohteesta
Helsinki-Vantaa

Hintatiedot

image
Päivämäärä

2025-05-10T00:00:00+02:00

Hinta

1.148€

Yhden hengen huoneen lisämaksu

220€

Matkan hinta
1.148€
1.148€

Yhden hengen huoneen lisämaksu
220€
220€

Hintaan sisältyy
  • Reittilennot Helsinki – Venetsia – Helsinki turistiluokassa (välilasku menossa ja paluussa)
  • Majoitus 6 yötä keskitason hotelli Grottamaressa
  • Puolihoito (aamiainen ja illallinen hotellissa, 1 päivänä illallinen on kylmä iltapala)
  • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
  • Suomalainen matkanjohtaja
  • Verot ja viranomaismaksut
  • Reittilennot Helsinki – Venetsia – Helsinki turistiluokassa (välilasku menossa ja paluussa)
  • Majoitus 6 yötä keskitason hotelli Grottamaressa
  • Puolihoito (aamiainen ja illallinen hotellissa, 1 päivänä illallinen on kylmä iltapala)
  • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
  • Suomalainen matkanjohtaja
  • Verot ja viranomaismaksut

Hintaan ei sisälly
  • Lisämaksu yhden hengen huoneesta: superior-huone, ei parveketta 220€
  • Muut lisämaksulliset huonetyypit:
  • Jaettu kahden hengen huone ja pieni parveke 100€/hlö
  • Jaettu kahden hengen superior-huone, ei parveketta 55€/hlö
  • Jaettu kahden hengen superior-huone ja parveke 125€/hlö
  • Juomarahat kuljettajille noin 5€/hlö
  • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
  • Lisämaksu yhden hengen huoneesta: superior-huone, ei parveketta 220€
  • Muut lisämaksulliset huonetyypit:
  • Jaettu kahden hengen huone ja pieni parveke 100€/hlö
  • Jaettu kahden hengen superior-huone, ei parveketta 55€/hlö
  • Jaettu kahden hengen superior-huone ja parveke 125€/hlö
  • Juomarahat kuljettajille noin 5€/hlö
  • Muut ruoat ja juomat matkan aikana

Hotel Grottamare

image
Hotel Grottamare
Osoite

Hotel Grottamare
Via D. Alighieri, 133
30016 Jesolo Lido
Tel. +390421 380630
https://www.grottamare.com
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Huonetyypit:
Tyyppi 1: Jaettu kahden hengen huone, ei parveketta (sis. matkan hintaan)
Tyyppi 2: Jaettu kahden hengen huone, pieni parveke. Rajoitettu määrä, lisämaksu 100€/hlö
Tyyppi 3: Jaettu kahden hengen superior-huone, ei parveketta. Lisämaksu 55€/hlö
Tyyppi 4: Jaettu kahden hengen superior-huone, parveke. Lisämaksu 125€/hlö
Tyyppi 5: Superior-huone yhdelle, ei parveketta. Rajoitettu määrä, lisämaksu 220€/hlö

Superior-huoneiden sisustus on äskettäin uusittu. Varustetasoltaan standardi- ja superior-huoneet ovat samanlaisia.

Käytännön tietoa

Noudatamme Albatros Travel A/S lisä- ja erityisehtoja ja Yleisiä matkapakettiehtoja, edellytämme että matkustaja on lukenut ehdot.

Matkanjohtaja

Suomalainen

Viisumi

Ei

Rokotus

Ei

Valuutta

Euro

Matkanjohtaja

Suomalainen

Viisumi

Ei

Rokotus

Ei

Valuutta

Euro

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.



Ajomatkat

Päivä 1 noin 40 km
Päivä 2 50 km
Päivä 3 220 km
Päivä 4 205 km
Päivä 5 95 km
Päivä 6 50 km
Päivä 7 40 km



Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.
 



BESØGET I VENEDIG

Det er så absolut ikke blevet lettere at lave grupperejser til Venedig. De lokale myndigheder strammer hele tiden kravene til rejsebureauerne og forsøger at tjene så mange penge de kan. Først har man indført en turistskat som vi betaler for at komme ind i byen, parkeringen koster ca. 320€ for bussen, vi yderligere tvunget til at betale en dyr lokalguide i byen og slutteligt skal vi leje såkaldte ”whispers” til at lytte i. Det tvungne om brug af lokalguider strider mod EU’s regler om arbejdskraftens frie bevægelighed, men de påstår at hele byen er et monument med entré, og derfor at anse som et museum og deler raskt væk bøder ud på 3.000€ som vi enkelte gange har måtte acceptere da en rejseleder har ”peget på en bygning” før lokalguiden kom. Dette betyder og så at vores rejseleder ikke kan have en aktiv rolle når lokalguiden er borte igen.

For yderligere at sikre indtægter til de lokale, så har man nu indført at hver lokalguide nu kun gå med 25 personer. Det betyder, at når vi er over 25 personer så deles vi op i to mindre grupper. Disse grupper går med nogle meters afstand; så skulle vi åbenbart fylde mindre! (Læs: så kan de tjene flere penge). Dog kan man bruge såkaldte ”whispers” og så kan samme lokalguide godt servicere flere end 25 personer, blot de ikke går sammen, og naturligvis betaler man så mere end ved 25 personer. Men vi skulle fylde mindre.

Albatros løser alle disse små udfordringer for vores kunder, og inkluderer naturligvis disse afgifter, og vi forsøger altid at finde den bedste løsning for vores grupper. Heldigvis er det kun en del af besøget i byen er guidet. Således bliver der også tid til at udforske byen på egen hånd. Gå to gader væk fra ”hovedstrøget”, så er der nærmest ingen mennesker og man finder et hyggeligt og mere genuint Venedig. Vælger du at holde dig til de store seværdigheder og hovedstrøg. Ja, så vil der være mange mennesker! Men træd ind bag i baggaderne, så er Venedig lige så skøn som for 30 år siden. Vi gør hele tiden vores bedste for at navigere i dette lidt kaotiske farvand, og finder altid den bedste løsning som er mulig for at vores gæster kan opleve Venedig på bedste vis.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.



Ajomatkat

Päivä 1 noin 40 km
Päivä 2 50 km
Päivä 3 220 km
Päivä 4 205 km
Päivä 5 95 km
Päivä 6 50 km
Päivä 7 40 km



Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.
 



BESØGET I VENEDIG

Det er så absolut ikke blevet lettere at lave grupperejser til Venedig. De lokale myndigheder strammer hele tiden kravene til rejsebureauerne og forsøger at tjene så mange penge de kan. Først har man indført en turistskat som vi betaler for at komme ind i byen, parkeringen koster ca. 320€ for bussen, vi yderligere tvunget til at betale en dyr lokalguide i byen og slutteligt skal vi leje såkaldte ”whispers” til at lytte i. Det tvungne om brug af lokalguider strider mod EU’s regler om arbejdskraftens frie bevægelighed, men de påstår at hele byen er et monument med entré, og derfor at anse som et museum og deler raskt væk bøder ud på 3.000€ som vi enkelte gange har måtte acceptere da en rejseleder har ”peget på en bygning” før lokalguiden kom. Dette betyder og så at vores rejseleder ikke kan have en aktiv rolle når lokalguiden er borte igen.

For yderligere at sikre indtægter til de lokale, så har man nu indført at hver lokalguide nu kun gå med 25 personer. Det betyder, at når vi er over 25 personer så deles vi op i to mindre grupper. Disse grupper går med nogle meters afstand; så skulle vi åbenbart fylde mindre! (Læs: så kan de tjene flere penge). Dog kan man bruge såkaldte ”whispers” og så kan samme lokalguide godt servicere flere end 25 personer, blot de ikke går sammen, og naturligvis betaler man så mere end ved 25 personer. Men vi skulle fylde mindre.

Albatros løser alle disse små udfordringer for vores kunder, og inkluderer naturligvis disse afgifter, og vi forsøger altid at finde den bedste løsning for vores grupper. Heldigvis er det kun en del af besøget i byen er guidet. Således bliver der også tid til at udforske byen på egen hånd. Gå to gader væk fra ”hovedstrøget”, så er der nærmest ingen mennesker og man finder et hyggeligt og mere genuint Venedig. Vælger du at holde dig til de store seværdigheder og hovedstrøg. Ja, så vil der være mange mennesker! Men træd ind bag i baggaderne, så er Venedig lige så skøn som for 30 år siden. Vi gør hele tiden vores bedste for at navigere i dette lidt kaotiske farvand, og finder altid den bedste løsning som er mulig for at vores gæster kan opleve Venedig på bedste vis.

Ruoka Italiassa - maassa maan tavalla

Italia on nuori kansakunta.

Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.

Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.

Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!

Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.

Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan ​​tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.

Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.

Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.

Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.

Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.

Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.

Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa.

Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.

Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.

Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydällä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo00 -jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.

Hyvää ruokahalua.



Vierailu Venetsiaan

On ehdottomasti tullut vaikeammaksi järjestää ryhmämatkoja Venetsiaan. Paikalliset viranomaiset kiristävät koko ajan vaatimuksia matkatoimistoille ja pyrkivät keräämään mahdollisimman paljon rahaa. Ensimmäiseksi on otettu käyttöön turistivero, jonka maksamme päästäksemme kaupunkiin. Pysäköinti bussille maksaa noin 320 euroa, lisäksi meidän on pakko maksaa kallis paikallinen opas kaupungissa, ja lopuksi vuokrata niin sanotut ”whispers”-laitteita kuuntelua varten. Pakollinen paikallisten oppaiden käyttö on ristiriidassa EU työvoiman vapaan liikkuvuuden sääntöjen kanssa, mutta he väittävät koko kaupungin olevan monumentti, joka vaatii pääsylippua ja on siksi katsottava museoksi. Venetsiassa jaetaan myös sakkoja, jopa 3 000 euroa, jos matkanjohtaja on ”osoittanut rakennusta” ennen paikallisoppaan saapumista. Matkanjohtajalla ei tätem voi olla aktiivista roolia, kun paikallisopas ei ole läsnä.

Lisäksi tulojen varmistamiseksi paikallisille on nyt säädetty, että jokainen paikallisopas voi opastaa vain 25 henkilöä kerrallaan. Jos ryhmässämme on yli 25 henkilöä, jaamme ryhmän kahteen pienempään osaan. Ryhmät kulkevat muutaman metrin välein, jotta ilmeisesti täyttäisimme vähemmän tilaa! (Lue: jotta he voivat ansaita enemmän rahaa). Kuitenkin, jos käytämme niin sanottuja ”whispers”-laitteita, sama paikallinen opas voi opastaa yli 25 henkilön ryhmää, kunhan he eivät ole samassa ryhmässä, ja luonnollisesti maksamme silloin suuremman summan. Mutta meidän täytyy silti viedä vähemmän tilaa.

Albatros hoitaa kaikki nämä pienet haasteet asiakkaillemme ja sisällyttää luonnollisesti maksut matkan hintaan. Yritämme aina löytää parhaat ratkaisut ryhmillemme. Onneksi vain osa kaupungin vierailusta on opastettua, jolloin aikaa jää myös kaupungin tutkimiseen omatoimisesti. Vain kaksi korttelia pääkadulta löydät  mukavan ja aidomman Venetsian, jossa ihmisiä liikkuu vähemmän. Jos pysyt suurien nähtävyyksien lähellä ja pääkaduilla, ihmisiä on uskomattoman paljon! Mutta astu sivukaduille, ja Venetsia on yhtä ihana kuin 30 vuotta sitten. Teemme koko ajan parhaamme navigoidaksemme tätä hieman kaoottista tilannetta ja löydämme aina parhaan mahdollisen ratkaisun, jotta vieraamme voivat kokea Venetsian parhaalla mahdollisella tavalla.

Käsi sydämellä

Ruoka Italiassa - maassa maan tavalla

Italia on nuori kansakunta.

Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.

Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.

Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!

Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.

Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan ​​tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.

Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.

Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.

Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.

Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.

Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.

Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa.

Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.

Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.

Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydällä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo00 -jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.

Hyvää ruokahalua.



Vierailu Venetsiaan

On ehdottomasti tullut vaikeammaksi järjestää ryhmämatkoja Venetsiaan. Paikalliset viranomaiset kiristävät koko ajan vaatimuksia matkatoimistoille ja pyrkivät keräämään mahdollisimman paljon rahaa. Ensimmäiseksi on otettu käyttöön turistivero, jonka maksamme päästäksemme kaupunkiin. Pysäköinti bussille maksaa noin 320 euroa, lisäksi meidän on pakko maksaa kallis paikallinen opas kaupungissa, ja lopuksi vuokrata niin sanotut ”whispers”-laitteita kuuntelua varten. Pakollinen paikallisten oppaiden käyttö on ristiriidassa EU työvoiman vapaan liikkuvuuden sääntöjen kanssa, mutta he väittävät koko kaupungin olevan monumentti, joka vaatii pääsylippua ja on siksi katsottava museoksi. Venetsiassa jaetaan myös sakkoja, jopa 3 000 euroa, jos matkanjohtaja on ”osoittanut rakennusta” ennen paikallisoppaan saapumista. Matkanjohtajalla ei tätem voi olla aktiivista roolia, kun paikallisopas ei ole läsnä.

Lisäksi tulojen varmistamiseksi paikallisille on nyt säädetty, että jokainen paikallisopas voi opastaa vain 25 henkilöä kerrallaan. Jos ryhmässämme on yli 25 henkilöä, jaamme ryhmän kahteen pienempään osaan. Ryhmät kulkevat muutaman metrin välein, jotta ilmeisesti täyttäisimme vähemmän tilaa! (Lue: jotta he voivat ansaita enemmän rahaa). Kuitenkin, jos käytämme niin sanottuja ”whispers”-laitteita, sama paikallinen opas voi opastaa yli 25 henkilön ryhmää, kunhan he eivät ole samassa ryhmässä, ja luonnollisesti maksamme silloin suuremman summan. Mutta meidän täytyy silti viedä vähemmän tilaa.

Albatros hoitaa kaikki nämä pienet haasteet asiakkaillemme ja sisällyttää luonnollisesti maksut matkan hintaan. Yritämme aina löytää parhaat ratkaisut ryhmillemme. Onneksi vain osa kaupungin vierailusta on opastettua, jolloin aikaa jää myös kaupungin tutkimiseen omatoimisesti. Vain kaksi korttelia pääkadulta löydät  mukavan ja aidomman Venetsian, jossa ihmisiä liikkuu vähemmän. Jos pysyt suurien nähtävyyksien lähellä ja pääkaduilla, ihmisiä on uskomattoman paljon! Mutta astu sivukaduille, ja Venetsia on yhtä ihana kuin 30 vuotta sitten. Teemme koko ajan parhaamme navigoidaksemme tätä hieman kaoottista tilannetta ja löydämme aina parhaan mahdollisen ratkaisun, jotta vieraamme voivat kokea Venetsian parhaalla mahdollisella tavalla.

Matkan fyysinen vaativuus
Albatrosin matkalle osallistumisen edellytykset. Ryhmämatkan onnistumisen edellytyksenä on, että ryhmän kaikki osallistujat voivat noudattaa etukäteen ilmoitettua matkaohjelmaa ja liikkumaan ryhmälle suunniteltujen aikataulujen mukaan. Matkojen turvallinen toteutuminen edellyttää esteetöntä liikuntakykyä, normaalia yleiskuntoa sekä henkistä terveyttä. Ennen matkan varaamista osallistumismahdollisuudesta tulee tarvittaessa keskustella Albatrosin asiakaspalveluhenkilön kanssa ja varmistaa matkalle lähtemisen edellytykset. Myös bussi- ja junamatkoilla sekä risteilyillä nähtävyyksille on usein käveltävä. Monilla matkoillamme päivittäiset kävelymatkat ylittävät helposti 5 kilometriä.


Matkavakuutus
Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa.


Vakuutuksen voimassaolo
Tarkistathan, että vakuutus on riittävän kattava, ja että vakuutus on voimassa koko matkan ajan. Vakuutusta ei voi ottaa matkan jo alettua.


Albatros Travelin matkanjohtajat
Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteeseen saapuessanne lentokentällä. Bussimatkoilla tapaat matkanjohtajan viimeistään viimeisessä noutopaikassa. Kuljettaja auttaa matkatavaroiden kanssa, kertoo istumapakoista ja varmistaa, että saavut turvallisesti perille. Albatros Travelin ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Näillä matkanpidennyksellä kohteessa on englanninkielinen yhteyshenkilömme. Albatros Expeditionsin tutkimusmatkoilla sinua opastaa engalnninkieliset tutkimusmatkatiimin jäsenet, jotka ovat mukana retkillä ja pitävät matkaan kuuluvat tiedotustilaisuudet. Huomioi, ettei matkalla välttämättä ole mukana suomenkielistä tutkimustiimin jäsentä. Osalla matkoistamme ei ole mukana paikallisopasta. Kaikki matkanjohtajamme ja paikallisoppaat ovat kokeneita, koulutettuja ja Albatros Travelin huolellisesti valitsemia.


Juomaraha
Matkoillamme pääsemme usein tutustumaan paikkalliseen kulttuuriin, joka saattaa poiketa paljon suomalaisista toimintatavoista, kuten esimerkiksi juomarahan antaminen. Monissa maissa on tapana antaa juomarahaa esimerkiksi paikallisoppaille ja kuljettajille. Palvelualan palkka on usein sidonnainen juomarahakulttuuriin. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan, sillä kertomamme juomarahan suuruus on suositus ja sen antaminen asiakkaan päätettävissä.


Yhden hengen huoneen tai hytin lisämaksu
Matkojemme alkaen hinnat perustuvat kahden henkilön majoittumiseen jaetussa kahden hengen huoneessa tai hytissä. Yksin matkustavien edellytetään varaavan yhden hengen huoneen/hytin, josta veloitetaan yhden hengen huoneen lisämaksu. Lisämaksu perustuu hintaan, jonka saamme yhteistyökumppaneiltamme varatessamme huoneita. Yhden hengen huoneet ovat yleensä kalliimpia kuin kahden hengen huoneet. Lisämaksu näkyy kotisivuillamme ja matkan varauslomakkeessa


Passi
Huomioithan, että passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta kotiinpaluun jälkeen. Tämä vaatimus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset saattavat vaihdella maittain ja passin voimassaoloaikavaatimus olla jossain maissa lyhyempi. Tällä säännöksellä vältämme tilanteet, jossa matkakohteen maahantulovaatimukset muuttuvat matkan varaamisen jälkeen.


Matkustaminen alaikäisten kanssa
Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja. Tästä syystä voi olla tarpeellista ottaa mukaan lapsen syntymätodistus sekä allekirjoitettu asiakirja, joka valtuuttaa lapsen matkustamaan nimetyn aikuisen kanssa. Muista myös tarkistaa asiakirjojen voimassaoloa koskevat säännöt, esimerkiksi koskien mahdollisia leimoja sekä matkustuspäivämääriä. Yhdysvallat ovat esimerkiksi yksi niistä maista, joilla on voimassa edellä mainitut vaatimukset, mutta tietoa kaikkien muiden maiden käytännöistä ei ole suoraan saatavilla. Tästä syystä suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.


Istumapaikat lennoilla
Huomioithan, että lentoyhtiöt vastaavat istumapaikkojen jakamisesta lennoilla.


Istumapaikat bussissa
Matkoillamme kuljetus kohteessa tapahtuu useimmiten bussilla. Näillä matkoilla ei ole mahdollista varata paikkaa bussissa, eikä myöskään ostaa tiettyä paikkaa ennen matkan alkua. Matkustajat voivat paikan päällä sopia istumapaikoista matkanjohtajan kanssa. Paikat useimmiten vaihtuvat matkan aikana, joten kaikki matkustajat pääsevät vuorotellen istumaan bussin edessä tai takana.


Ruokailu lentokoneessa
Suurimmalla osalla matkoistamme on käytössä reittilennot. Euroopan sisäisillä lennoilla on yleensä mahdollista ostaa juomia ja pientä purtavaa. Joillain lentoyhtiöillä on mahdollista saada maksutta vettä, mehua, kahvia tai teetä. Jos haluat tilata viiniä, olutta tai väkeviä alkoholijuomia, joudut yleensä maksamaan ne itse. Lentoyhtiöiden tarjoamat palvelut ovat yhtiökohtaisia ja vaihtelevat , joten emme valitettavasti voi antaa tarkempaa tietoa ennen matkaa.


Erikoisruokavalio
Lennoille tarvittavat erikoisruokavaliot, kuten kasvisruoat, tulee tilata viimeistään 45 päivää ennen lähtöä. Huomioithan, että jotkut lentoyhtiöt vaativat erikoisruokavalioista lisämaksun. Välitämme aina tiedon erikoisruokavalion toiveesta lentoyhtiölle, mutta huomioithan ettemme voi taata erikoisruokavalion saatavuutta. Bussimatkoilla emme voi valitettavasti tarjota erikoisruokavaihtoehtoja. Lähtökohtaisesti meillä ei ole mahdollisuutta taata erikoisruokavalioita matkoillamme, sillä monilla matkoilla hintaan sisältyy yhteiset ateriat. Näillä aterioilla ruokalista päätetään ja tilataan etukäteen koko ryhmälle. Huomioimme ja välitämme erikoisruokapyynnöt ja tiedon allergioista yhteistyökumppaneillemme, mutta emme voi taata pyyntöjen toteutumista.


Varaukset/muutokset
Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin. Albatros Travel ja paikalliset yhteistyökumppanimme pyrkivät aina toteuttamaan matkan ohjelman mukaisesti, mutta matkaohjelma saattaa muuttua esimerkiksi nähtävyyksien aukioloaikojen, sääolosuhteiden, tieolosuhteiden tai viivästyneiden lentojen vuoksi. Matkojemme sisältöä arvioidaan ja kehitetään jokaisen matkan jälkeen saamamme asiakasarviointien perusteella. Matkan ohjelma saattaa siis muuttua ennen matkan alkua. Ennen lähtöä kaikki matkalle osallistuvat saavat päivitetyn ja viimeisimmän matkaohjelman, jonka tarkoituksena on palvella asiakkaiden etua ja varmistaa matkan sujuva toteutus. Ostetusta matkapaketista ei ole mahdollista saada hyvitystä niistä paketin osista, joita ei mahdollisesti matkan aikana käytetä. Huomioithan, että lisämaksulliset retket voidaan toteuttaa ainoastaan jos ilmoittautuneita on riittävästi. Retkien hinta palautetaan asiakkaille joko ennen matkaa tai sen jälkeen, riippuen retken peruutusajankohdasta.

Yleistä tietoa

Matkan fyysinen vaativuus
Albatrosin matkalle osallistumisen edellytykset. Ryhmämatkan onnistumisen edellytyksenä on, että ryhmän kaikki osallistujat voivat noudattaa etukäteen ilmoitettua matkaohjelmaa ja liikkumaan ryhmälle suunniteltujen aikataulujen mukaan. Matkojen turvallinen toteutuminen edellyttää esteetöntä liikuntakykyä, normaalia yleiskuntoa sekä henkistä terveyttä. Ennen matkan varaamista osallistumismahdollisuudesta tulee tarvittaessa keskustella Albatrosin asiakaspalveluhenkilön kanssa ja varmistaa matkalle lähtemisen edellytykset. Myös bussi- ja junamatkoilla sekä risteilyillä nähtävyyksille on usein käveltävä. Monilla matkoillamme päivittäiset kävelymatkat ylittävät helposti 5 kilometriä.


Matkavakuutus
Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa.


Vakuutuksen voimassaolo
Tarkistathan, että vakuutus on riittävän kattava, ja että vakuutus on voimassa koko matkan ajan. Vakuutusta ei voi ottaa matkan jo alettua.


Albatros Travelin matkanjohtajat
Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteeseen saapuessanne lentokentällä. Bussimatkoilla tapaat matkanjohtajan viimeistään viimeisessä noutopaikassa. Kuljettaja auttaa matkatavaroiden kanssa, kertoo istumapakoista ja varmistaa, että saavut turvallisesti perille. Albatros Travelin ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Näillä matkanpidennyksellä kohteessa on englanninkielinen yhteyshenkilömme. Albatros Expeditionsin tutkimusmatkoilla sinua opastaa engalnninkieliset tutkimusmatkatiimin jäsenet, jotka ovat mukana retkillä ja pitävät matkaan kuuluvat tiedotustilaisuudet. Huomioi, ettei matkalla välttämättä ole mukana suomenkielistä tutkimustiimin jäsentä. Osalla matkoistamme ei ole mukana paikallisopasta. Kaikki matkanjohtajamme ja paikallisoppaat ovat kokeneita, koulutettuja ja Albatros Travelin huolellisesti valitsemia.


Juomaraha
Matkoillamme pääsemme usein tutustumaan paikkalliseen kulttuuriin, joka saattaa poiketa paljon suomalaisista toimintatavoista, kuten esimerkiksi juomarahan antaminen. Monissa maissa on tapana antaa juomarahaa esimerkiksi paikallisoppaille ja kuljettajille. Palvelualan palkka on usein sidonnainen juomarahakulttuuriin. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan, sillä kertomamme juomarahan suuruus on suositus ja sen antaminen asiakkaan päätettävissä.


Yhden hengen huoneen tai hytin lisämaksu
Matkojemme alkaen hinnat perustuvat kahden henkilön majoittumiseen jaetussa kahden hengen huoneessa tai hytissä. Yksin matkustavien edellytetään varaavan yhden hengen huoneen/hytin, josta veloitetaan yhden hengen huoneen lisämaksu. Lisämaksu perustuu hintaan, jonka saamme yhteistyökumppaneiltamme varatessamme huoneita. Yhden hengen huoneet ovat yleensä kalliimpia kuin kahden hengen huoneet. Lisämaksu näkyy kotisivuillamme ja matkan varauslomakkeessa


Passi
Huomioithan, että passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta kotiinpaluun jälkeen. Tämä vaatimus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset saattavat vaihdella maittain ja passin voimassaoloaikavaatimus olla jossain maissa lyhyempi. Tällä säännöksellä vältämme tilanteet, jossa matkakohteen maahantulovaatimukset muuttuvat matkan varaamisen jälkeen.


Matkustaminen alaikäisten kanssa
Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja. Tästä syystä voi olla tarpeellista ottaa mukaan lapsen syntymätodistus sekä allekirjoitettu asiakirja, joka valtuuttaa lapsen matkustamaan nimetyn aikuisen kanssa. Muista myös tarkistaa asiakirjojen voimassaoloa koskevat säännöt, esimerkiksi koskien mahdollisia leimoja sekä matkustuspäivämääriä. Yhdysvallat ovat esimerkiksi yksi niistä maista, joilla on voimassa edellä mainitut vaatimukset, mutta tietoa kaikkien muiden maiden käytännöistä ei ole suoraan saatavilla. Tästä syystä suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.


Istumapaikat lennoilla
Huomioithan, että lentoyhtiöt vastaavat istumapaikkojen jakamisesta lennoilla.


Istumapaikat bussissa
Matkoillamme kuljetus kohteessa tapahtuu useimmiten bussilla. Näillä matkoilla ei ole mahdollista varata paikkaa bussissa, eikä myöskään ostaa tiettyä paikkaa ennen matkan alkua. Matkustajat voivat paikan päällä sopia istumapaikoista matkanjohtajan kanssa. Paikat useimmiten vaihtuvat matkan aikana, joten kaikki matkustajat pääsevät vuorotellen istumaan bussin edessä tai takana.


Ruokailu lentokoneessa
Suurimmalla osalla matkoistamme on käytössä reittilennot. Euroopan sisäisillä lennoilla on yleensä mahdollista ostaa juomia ja pientä purtavaa. Joillain lentoyhtiöillä on mahdollista saada maksutta vettä, mehua, kahvia tai teetä. Jos haluat tilata viiniä, olutta tai väkeviä alkoholijuomia, joudut yleensä maksamaan ne itse. Lentoyhtiöiden tarjoamat palvelut ovat yhtiökohtaisia ja vaihtelevat , joten emme valitettavasti voi antaa tarkempaa tietoa ennen matkaa.


Erikoisruokavalio
Lennoille tarvittavat erikoisruokavaliot, kuten kasvisruoat, tulee tilata viimeistään 45 päivää ennen lähtöä. Huomioithan, että jotkut lentoyhtiöt vaativat erikoisruokavalioista lisämaksun. Välitämme aina tiedon erikoisruokavalion toiveesta lentoyhtiölle, mutta huomioithan ettemme voi taata erikoisruokavalion saatavuutta. Bussimatkoilla emme voi valitettavasti tarjota erikoisruokavaihtoehtoja. Lähtökohtaisesti meillä ei ole mahdollisuutta taata erikoisruokavalioita matkoillamme, sillä monilla matkoilla hintaan sisältyy yhteiset ateriat. Näillä aterioilla ruokalista päätetään ja tilataan etukäteen koko ryhmälle. Huomioimme ja välitämme erikoisruokapyynnöt ja tiedon allergioista yhteistyökumppaneillemme, mutta emme voi taata pyyntöjen toteutumista.


Varaukset/muutokset
Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin. Albatros Travel ja paikalliset yhteistyökumppanimme pyrkivät aina toteuttamaan matkan ohjelman mukaisesti, mutta matkaohjelma saattaa muuttua esimerkiksi nähtävyyksien aukioloaikojen, sääolosuhteiden, tieolosuhteiden tai viivästyneiden lentojen vuoksi. Matkojemme sisältöä arvioidaan ja kehitetään jokaisen matkan jälkeen saamamme asiakasarviointien perusteella. Matkan ohjelma saattaa siis muuttua ennen matkan alkua. Ennen lähtöä kaikki matkalle osallistuvat saavat päivitetyn ja viimeisimmän matkaohjelman, jonka tarkoituksena on palvella asiakkaiden etua ja varmistaa matkan sujuva toteutus. Ostetusta matkapaketista ei ole mahdollista saada hyvitystä niistä paketin osista, joita ei mahdollisesti matkan aikana käytetä. Huomioithan, että lisämaksulliset retket voidaan toteuttaa ainoastaan jos ilmoittautuneita on riittävästi. Retkien hinta palautetaan asiakkaille joko ennen matkaa tai sen jälkeen, riippuen retken peruutusajankohdasta.