Etelä-Italian iloja
Mukana kiehtova Pompeiji, tyylikäs Capri, värikäs Napoli ja upea Amalfin rannikko. Tukikohtana pieni Gragnanon kaupunki Napolin lähellä.
Mukana kiehtova Pompeiji, tyylikäs Capri, värikäs Napoli ja upea Amalfin rannikko. Tukikohtana pieni Gragnanon kaupunki Napolin lähellä.

Tukikohtamme on koko matkan ajan Napolinlahdella sijaitseva pieni Gragnanon kaupunki, joka tunnetaan pastan valmistuksen mekkana. Kaupungista on hienot näkymät yli Napolin horisontissa näkyvälle Vesuviuksen tulivuorelle. Aloitamme tutustumisen Campanian maakuntaan alueen tunnetuimmasta nähtävyydestä, Pompeijista. Syvennyttyämme historiaan suuntaamme Napolin eläväisille kaduille, joilla Vespat päristelevät ohi ja kaupungin tiivis tunnelma on helposti aistittavissa. Jatkamme Caprin saarelle, joka on viehättävä sekoitus Rooman valtakunnan aikaisia raunioita, designputiikkeja ja unohtumattomia maisemia. Matkamme päätteeksi vielä Amalfin rannikon dramaattisia kallioita ja pikkukaupunkien tunnelmaa. Vierailemme lisäksi Paestumin kreikkalaisessa temppelissä.
Tukikohtamme on koko matkan ajan Napolinlahdella sijaitseva pieni Gragnanon kaupunki, joka tunnetaan pastan valmistuksen mekkana. Kaupungista on hienot näkymät yli Napolin horisontissa näkyvälle Vesuviuksen tulivuorelle. Aloitamme tutustumisen Campanian maakuntaan alueen tunnetuimmasta nähtävyydestä, Pompeijista. Syvennyttyämme historiaan suuntaamme Napolin eläväisille kaduille, joilla Vespat päristelevät ohi ja kaupungin tiivis tunnelma on helposti aistittavissa. Jatkamme Caprin saarelle, joka on viehättävä sekoitus Rooman valtakunnan aikaisia raunioita, designputiikkeja ja unohtumattomia maisemia. Matkamme päätteeksi vielä Amalfin rannikon dramaattisia kallioita ja pikkukaupunkien tunnelmaa. Vierailemme lisäksi Paestumin kreikkalaisessa temppelissä.

Galleria
Päiväohjelma
Saavuttuamme Napoliin ajamme bussilla hotelliimme Gragnanossa, joka sijaitsee Napolista noin 30 km kaakkoon. Nautimme illallisen hotellilla.
Pvä 1
Helsinki - Napoli
Saavuttuamme Napoliin ajamme bussilla hotelliimme Gragnanossa, joka sijaitsee Napolista noin 30 km kaakkoon. Nautimme illallisen hotellilla.
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan lähemmin Campanian alueeseen. Pientä Gragnanon kaupunkia, joka sijaitsee Vesuviuksen juurella, kutsutaan nimellä Cittá della Pasta – pastakaupunki. Se symboloi yhtä Italian vakaata ja perinteikästä toimialaa, nimittäin pastan valmistusta. Täällä on valmistettu ensiluokkaista pastaa jo useiden vuosisatojen ajan. 1800-luvulla kaupungissa toimi 140 pastanvalmistajaa. Vierailemme yhdessä pastatehtaassa. Meille kerrotaan laatupastan valmistuksesta ja pastalaaduista sekä niiden sopivuudesta erilaisten kastikkeiden kanssa. Aiemmin pääkadun yllä saattoi nähdä pastaa kuivumassa, sillä olosuhteet olivat meren ja vuorten läheisyyden ansiosta optimaaliset. Nykyään kuivatukseen käytetään uuneja. Hyvän italialaisen pastan valmistus on taitolaji!
Ajamme ylös vuorelle, joka kohoaa kaupungin takana. Täällä kasvavat monet paikallisten torien vihanneksista ja kukista. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on “agriturismo” eli pieni maatila, johon kuuluu lähiruokaa tarjoileva ravintola. Tilalla tuotetaan oliiviöljyä, kastanjoita ja vihanneksia, siellä on lisäksi hanhia ja aaseja. Maistelemme viehättävässä ravintolassa paikallista viiniä ja alueen erikoisuuksia.
Maatilavierailun jälkeen palaamme takaisin hotelliimme Gragnanoon.
Iltapäivällä on mahdollisuus lähteä retkelle Vesuviuksen tulivuorelle. Vesuviuksen raju purkaus lähes 2 000 vuotta sitten hautasi alleen mm. Pompeijin ja Herculanumin kaupungit. Nousemme 1 200 m korkean tulivuoren huipulle, josta näkee alas kraatterin syvyyksiin. Viimeisen pätkän ylös tulivuoren huipulle kuljemme jalan (noin 20 min). Retkelle osallistumisen edellytyksenä on normaali kävelykunto, jotta pystyy nousemaan loppumatkan kraatterille jalkaisin. (Minimiosallistujamäärä retkelle on 20 hlöä).
Ne asiakkaat, jotka eivät lähde retkelle, voivat viettää iltapäivän oman mieltymyksen mukaan.
Pvä 2
Pastakaupunki Gragnano - vierailu maatilalla - lisämaksullinen retki Vesuviukselle
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan lähemmin Campanian alueeseen. Pientä Gragnanon kaupunkia, joka sijaitsee Vesuviuksen juurella, kutsutaan nimellä Cittá della Pasta – pastakaupunki. Se symboloi yhtä Italian vakaata ja perinteikästä toimialaa, nimittäin pastan valmistusta. Täällä on valmistettu ensiluokkaista pastaa jo useiden vuosisatojen ajan. 1800-luvulla kaupungissa toimi 140 pastanvalmistajaa. Vierailemme yhdessä pastatehtaassa. Meille kerrotaan laatupastan valmistuksesta ja pastalaaduista sekä niiden sopivuudesta erilaisten kastikkeiden kanssa. Aiemmin pääkadun yllä saattoi nähdä pastaa kuivumassa, sillä olosuhteet olivat meren ja vuorten läheisyyden ansiosta optimaaliset. Nykyään kuivatukseen käytetään uuneja. Hyvän italialaisen pastan valmistus on taitolaji!
Ajamme ylös vuorelle, joka kohoaa kaupungin takana. Täällä kasvavat monet paikallisten torien vihanneksista ja kukista. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on “agriturismo” eli pieni maatila, johon kuuluu lähiruokaa tarjoileva ravintola. Tilalla tuotetaan oliiviöljyä, kastanjoita ja vihanneksia, siellä on lisäksi hanhia ja aaseja. Maistelemme viehättävässä ravintolassa paikallista viiniä ja alueen erikoisuuksia.
Maatilavierailun jälkeen palaamme takaisin hotelliimme Gragnanoon.
Iltapäivällä on mahdollisuus lähteä retkelle Vesuviuksen tulivuorelle. Vesuviuksen raju purkaus lähes 2 000 vuotta sitten hautasi alleen mm. Pompeijin ja Herculanumin kaupungit. Nousemme 1 200 m korkean tulivuoren huipulle, josta näkee alas kraatterin syvyyksiin. Viimeisen pätkän ylös tulivuoren huipulle kuljemme jalan (noin 20 min). Retkelle osallistumisen edellytyksenä on normaali kävelykunto, jotta pystyy nousemaan loppumatkan kraatterille jalkaisin. (Minimiosallistujamäärä retkelle on 20 hlöä).
Ne asiakkaat, jotka eivät lähde retkelle, voivat viettää iltapäivän oman mieltymyksen mukaan.
Päivän alkajaisiksi matkaamme pari tuhatta vuotta ajassa taaksepäin ja vierailemme legendaarisessa Pompeijissa. Pompeijin kaupunki hautautui paksun tuhka- ja hohkakivikerroksen alle Vesuviuksen purkauduttua rajusti vuonna 79. Tuhkasade kesti kolme vuorokautta, ja kaupungin noin 15 000 asukasta pakeni henkensä edestä. Hiljaisuus vallitsi Pompeijissa vuoteen 1748, jolloin se heräsi Ruususen unestaan. Kaupungin katuja kulkiessa tuntuu kuin siirtyisi toiseen aikaan. Kierroksen aikana näemme upeita seinämaalauksia, taloja, leipomon, temppeleitä, kylpylöitä ja korttelikuppilan. Hämmästyttävää on, että jo 2 000 vuotta sitten taloissa oli juokseva vesi ja viemäröinti. Elämä pysähtyi kaupungissa kuin taikaiskusta, mutta mielikuvituksen avulla se herää jälleen eloon.
Lounas on omavalintainen ja -kustanteinen. Sen jälkeen on aika siirtyä Napolin vilkkaille kaduille. Saamme kuulla monta mielenkiintoista tarinaa eläväisestä kaupungista sekä nähdä joitakin tunnetuimmista ja kauneimmista paikoista, kuten San Carlo -oopperan sekä kuninkaallisen palatsin. Napolilaiset ovat tunnetusti värikkäitä ja elämäniloisia, ja kaupungin tunnelma on intensiivinen ja eloisa. Teemme kävelyretken kaupungin vanhassa keskustassa ennen kuin palaamme takaisin hotellille.
Pvä 3
Pompeiji ja Napoli
Päivän alkajaisiksi matkaamme pari tuhatta vuotta ajassa taaksepäin ja vierailemme legendaarisessa Pompeijissa. Pompeijin kaupunki hautautui paksun tuhka- ja hohkakivikerroksen alle Vesuviuksen purkauduttua rajusti vuonna 79. Tuhkasade kesti kolme vuorokautta, ja kaupungin noin 15 000 asukasta pakeni henkensä edestä. Hiljaisuus vallitsi Pompeijissa vuoteen 1748, jolloin se heräsi Ruususen unestaan. Kaupungin katuja kulkiessa tuntuu kuin siirtyisi toiseen aikaan. Kierroksen aikana näemme upeita seinämaalauksia, taloja, leipomon, temppeleitä, kylpylöitä ja korttelikuppilan. Hämmästyttävää on, että jo 2 000 vuotta sitten taloissa oli juokseva vesi ja viemäröinti. Elämä pysähtyi kaupungissa kuin taikaiskusta, mutta mielikuvituksen avulla se herää jälleen eloon.
Lounas on omavalintainen ja -kustanteinen. Sen jälkeen on aika siirtyä Napolin vilkkaille kaduille. Saamme kuulla monta mielenkiintoista tarinaa eläväisestä kaupungista sekä nähdä joitakin tunnetuimmista ja kauneimmista paikoista, kuten San Carlo -oopperan sekä kuninkaallisen palatsin. Napolilaiset ovat tunnetusti värikkäitä ja elämäniloisia, ja kaupungin tunnelma on intensiivinen ja eloisa. Teemme kävelyretken kaupungin vanhassa keskustassa ennen kuin palaamme takaisin hotellille.
Tänään suuntaamme Sorrentonniemen eteläosiin. Amalfin rannikkoa pidetään Italian ja ehkä koko maailman kauneimpana. Vehmaat rinteet kohoavat jyrkkinä merestä, ja viehättävät pikkukaupungit, kuten Positano, Amalfi ja Scala kiemurtelevat helminauhoina vuorenseinämillä. Kaikista on upeat näkymät Välimerelle. Maalaukselliset talot näyttävät kallioon liimatuilta, ja arkkitehtuuri on saanut vaikutteita kansoilta, jotka ovat hallinneet aluetta aikojen saatossa. Suurin kaupunki Amalfi, joka oli yksi neljästä Italian kaupunkivaltiosta, on ollut tärkeässä asemassa Italian historiassa. Nykyään alue on suosittu matkakohde. Teemme kävelykierroksen Amalfissa ja tutustumme lähemmin tähän viihtyisään kaupunkiin.
Retkipäivän päätteeksi ajamme ohi Salernon katsomaan kuuluisaa kreikkalaista temppeliä Paestumia. Kreikkalaiset asettuivat alueelle noin vuonna 600 eKr. He kutsuivat kaupunkia nimellä Poseidonia ja rakensivat upeita temppeleitä. Nimen Paestum kaupunki sai vasta roomalaisilta valloittajilta vuonna 273 eKr. Myöhemmin alue vaipui unohduksiin malariaepidemian takia. Vasta 1700-luvun puolivälissä temppelit löydettiin uudestaan.
Riippuen aikataulusta ja liikenteestä saatamme pysähtyä muissakin rannikon kaupungeissa. Sitten onkin aika palata hotelliin illalliselle.
Pvä 4
Amalfi - Paestum
Tänään suuntaamme Sorrentonniemen eteläosiin. Amalfin rannikkoa pidetään Italian ja ehkä koko maailman kauneimpana. Vehmaat rinteet kohoavat jyrkkinä merestä, ja viehättävät pikkukaupungit, kuten Positano, Amalfi ja Scala kiemurtelevat helminauhoina vuorenseinämillä. Kaikista on upeat näkymät Välimerelle. Maalaukselliset talot näyttävät kallioon liimatuilta, ja arkkitehtuuri on saanut vaikutteita kansoilta, jotka ovat hallinneet aluetta aikojen saatossa. Suurin kaupunki Amalfi, joka oli yksi neljästä Italian kaupunkivaltiosta, on ollut tärkeässä asemassa Italian historiassa. Nykyään alue on suosittu matkakohde. Teemme kävelykierroksen Amalfissa ja tutustumme lähemmin tähän viihtyisään kaupunkiin.
Retkipäivän päätteeksi ajamme ohi Salernon katsomaan kuuluisaa kreikkalaista temppeliä Paestumia. Kreikkalaiset asettuivat alueelle noin vuonna 600 eKr. He kutsuivat kaupunkia nimellä Poseidonia ja rakensivat upeita temppeleitä. Nimen Paestum kaupunki sai vasta roomalaisilta valloittajilta vuonna 273 eKr. Myöhemmin alue vaipui unohduksiin malariaepidemian takia. Vasta 1700-luvun puolivälissä temppelit löydettiin uudestaan.
Riippuen aikataulusta ja liikenteestä saatamme pysähtyä muissakin rannikon kaupungeissa. Sitten onkin aika palata hotelliin illalliselle.
Tänään teemme rennon aamupäiväretken Sorrentoon. Kaupunki tunnetaan mm. laulusta Torna a Surriento (suom. Palaja Sorrentoon), jonka lauloi maailmankuulu tenori Enrico Caruso. Caruso myös asui kaupungissa jonkin aikaa. Sorrento oli suosittu lomakohde jo Rooman valtakunnan aikoina, ja siellä kävivät niin keisari Augustus kuin Marcus Aureliuskin.
Paikalliset väittävät, että kaupungin nimi viittaisi Homeroksen myyttisten kertomusten seireeneihin, jotka yrittivät houkutella Odysseuksen alas vuorelta surmatakseen tämän.
Sorrentossa viihtyivät monet eurooppalaiset taiteilijat ja älymystön edustajat, kuten Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche ja Henrik Ibsen. Monet hienoista, vanhoista hotelleista ovat yhä toiminnassa. Pääsemme maistelemaan paikallisia erikoisuuksia: herkullista jäätelöä ja kuuluisaa Limoncello-likööriä, jota valmistetaan alueella kasvavista sitruunoista. Loppupäivä on omaa aikaa: nauti espresso viehättävässä kahvilassa, ihaile upeita maisemia tai käveleskele pikkukatuja omaan tahtiisi.
Iltapäivällä on aikaa rentoutua hotellilla vaikka virkistävän juoman äärellä.
Pvä 5
Sorrento
Tänään teemme rennon aamupäiväretken Sorrentoon. Kaupunki tunnetaan mm. laulusta Torna a Surriento (suom. Palaja Sorrentoon), jonka lauloi maailmankuulu tenori Enrico Caruso. Caruso myös asui kaupungissa jonkin aikaa. Sorrento oli suosittu lomakohde jo Rooman valtakunnan aikoina, ja siellä kävivät niin keisari Augustus kuin Marcus Aureliuskin.
Paikalliset väittävät, että kaupungin nimi viittaisi Homeroksen myyttisten kertomusten seireeneihin, jotka yrittivät houkutella Odysseuksen alas vuorelta surmatakseen tämän.
Sorrentossa viihtyivät monet eurooppalaiset taiteilijat ja älymystön edustajat, kuten Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche ja Henrik Ibsen. Monet hienoista, vanhoista hotelleista ovat yhä toiminnassa. Pääsemme maistelemaan paikallisia erikoisuuksia: herkullista jäätelöä ja kuuluisaa Limoncello-likööriä, jota valmistetaan alueella kasvavista sitruunoista. Loppupäivä on omaa aikaa: nauti espresso viehättävässä kahvilassa, ihaile upeita maisemia tai käveleskele pikkukatuja omaan tahtiisi.
Iltapäivällä on aikaa rentoutua hotellilla vaikka virkistävän juoman äärellä.
Jo aikaisin aamulla nousemme laivaan Castellammare da Stabiassa ja matkaamme yli Napolinlahden. Mereltä käsin näemme Napolin ja sen takana kohoavan Vesuviuksen. Kuuluisa Caprin saari odottaa.
Caprilla ovat vuosisatojen aikana käyneet Rooman keisarit, kuuluisat kirjailijat ja filmitähdet sekä maailman kauniit ja rikkaat.
Nousemme Marina Granden satamasta minibusseilla ylös Anacaprin kylään, joka sijaitsee 270 m korkeudessa. Siellä on Villa San Michele, jonka rakennutti ruotsalainen lääkäri ja kirjailija Axel Munthe. Munthe julkaisi 1929 teoksen ”Huvila meren rannalla” (ruotsinkiel. alkuteos: Boken om San Michele), josta tuli heti erittäin suosittu. Muinaisen San Michelen kappelin raunioille rakennettu huvila on hyvin kaunis, samoin kuin puutarha terasseineen.
Caprin kaupungissa ehdit katsella lähemmin elegantteja putiikkeja, hotelleja ja ravintoloita. Voit istahtaa johonkin Piazza Umberton kahviloista ja nauttia auringosta. Aukio on mainio paikka paikallisen katuelämän seuraamiseen! Retken aikana ehdimme hyvin ihailemaan myös värikkäitä puutarhoja sekä nauttimaan upeista näkymistä. Capriin tulee tutustua kaikessa rauhassa, joten olemme varanneet aikaa lounaalle (omakustanteinen), ostoksille tai vain kauneudesta nauttimiselle. Jos aikaa ja voimia riittää, voit tehdä kävelyretken Villa Jovisin vanhaan keisarilliseen palatsiin, joka kuului keisari Tiberiukselle. Retki vaatii hyväkuntoiset jalat ja hyvän peruskunnon, kävely vie vähintään tunnin kumpaankin suuntaan.
Pvä 6
Castellammare - Capri - Axel Munthen huvila Villa San Michele
Jo aikaisin aamulla nousemme laivaan Castellammare da Stabiassa ja matkaamme yli Napolinlahden. Mereltä käsin näemme Napolin ja sen takana kohoavan Vesuviuksen. Kuuluisa Caprin saari odottaa.
Caprilla ovat vuosisatojen aikana käyneet Rooman keisarit, kuuluisat kirjailijat ja filmitähdet sekä maailman kauniit ja rikkaat.
Nousemme Marina Granden satamasta minibusseilla ylös Anacaprin kylään, joka sijaitsee 270 m korkeudessa. Siellä on Villa San Michele, jonka rakennutti ruotsalainen lääkäri ja kirjailija Axel Munthe. Munthe julkaisi 1929 teoksen ”Huvila meren rannalla” (ruotsinkiel. alkuteos: Boken om San Michele), josta tuli heti erittäin suosittu. Muinaisen San Michelen kappelin raunioille rakennettu huvila on hyvin kaunis, samoin kuin puutarha terasseineen.
Caprin kaupungissa ehdit katsella lähemmin elegantteja putiikkeja, hotelleja ja ravintoloita. Voit istahtaa johonkin Piazza Umberton kahviloista ja nauttia auringosta. Aukio on mainio paikka paikallisen katuelämän seuraamiseen! Retken aikana ehdimme hyvin ihailemaan myös värikkäitä puutarhoja sekä nauttimaan upeista näkymistä. Capriin tulee tutustua kaikessa rauhassa, joten olemme varanneet aikaa lounaalle (omakustanteinen), ostoksille tai vain kauneudesta nauttimiselle. Jos aikaa ja voimia riittää, voit tehdä kävelyretken Villa Jovisin vanhaan keisarilliseen palatsiin, joka kuului keisari Tiberiukselle. Retki vaatii hyväkuntoiset jalat ja hyvän peruskunnon, kävely vie vähintään tunnin kumpaankin suuntaan.
Tänään voit lähteä mukaan lisämaksulliselle retkelle Herculanumiin.
Herculanum on vähintään yhtä mielenkiintoinen paikka kuin Pompeiji. Kaupunki koki saman kohtalon kuin Pompeiji, mutta on monin tavoin paremmin säilynyt ja selkeämpi.
Herculanumissa oli äveriään väen huviloita, joista oli näkymät rannikolle. Herculanum ei ollut vilkas kauppakaupunki, kuten Pompeiji, vaan siellä rentouduttiin ja nautittiin elämästä. Tästä syystä Herculanumin kadut ovat vähemmän kuluneita ja kaupungin rakentamiseen on käytetty arvokkaampia materiaaleja, kuten marmoria.
Kaupunki on säilynyt niin hyvin kiitos paksun kerroksen pyroklastista, laavamaista materiaalia, joka kovettui ja muuttui tuffiksi. Tämä on vaikeuttanut kaivauksia, ja kaupungista onkin kaivettu esiin vasta noin neljännes. Sisäänpääsymaksu 13€/hlö maksetaan paikan päällä.
Ne asiakkaat, jotka eivät lähde retkelle, voivat viettää päivän Gragnanossa ja sen ympäristössä omien mieltymystensä mukaan. Matkanjohtaja jakaa mielellään vinkkejä.
Minimiosallistujamäärä retkelle on 20 henkilöä.
Pvä 7
Lisämaksullinen retki Herculanumin kaupunkiin tai omaa aikaa
Tänään voit lähteä mukaan lisämaksulliselle retkelle Herculanumiin.
Herculanum on vähintään yhtä mielenkiintoinen paikka kuin Pompeiji. Kaupunki koki saman kohtalon kuin Pompeiji, mutta on monin tavoin paremmin säilynyt ja selkeämpi.
Herculanumissa oli äveriään väen huviloita, joista oli näkymät rannikolle. Herculanum ei ollut vilkas kauppakaupunki, kuten Pompeiji, vaan siellä rentouduttiin ja nautittiin elämästä. Tästä syystä Herculanumin kadut ovat vähemmän kuluneita ja kaupungin rakentamiseen on käytetty arvokkaampia materiaaleja, kuten marmoria.
Kaupunki on säilynyt niin hyvin kiitos paksun kerroksen pyroklastista, laavamaista materiaalia, joka kovettui ja muuttui tuffiksi. Tämä on vaikeuttanut kaivauksia, ja kaupungista onkin kaivettu esiin vasta noin neljännes. Sisäänpääsymaksu 13€/hlö maksetaan paikan päällä.
Ne asiakkaat, jotka eivät lähde retkelle, voivat viettää päivän Gragnanossa ja sen ympäristössä omien mieltymystensä mukaan. Matkanjohtaja jakaa mielellään vinkkejä.
Minimiosallistujamäärä retkelle on 20 henkilöä.
Ihanien lomapäivien jälkeen on aika palata kotiin. Lennämme Napolista Helsinkiin (matkalla välilasku).
Pvä 8
Kotimatka
Ihanien lomapäivien jälkeen on aika palata kotiin. Lennämme Napolista Helsinkiin (matkalla välilasku).
Ajankohta
Huh 2025
Hintatiedot
Matkan hinta
Yhden hengen huoneen lisämaksu
Hintaan sisältyy
- Reittilennot Helsinki - Napoli - Helsinki turistiluokassa (välilasku menossa ja paluussa)
- Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelli Parcossa, Gragnanon kaupungissa
- Puolihoito (aamukahvi päivinä 2-8, illalliset ja kevyt lounas maatilalla päivänä 2)
- Matkaohjelma, kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
- Suomalainen matkanjohtaja
- Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
• Lisämaksu yhden hengen huoneesta 190€ (7 yötä), huom. huoneita on rajoitettu määrä
• Puolipäiväretket Vesuviukselle 47€/hlö ja Herculaneumiin 40€/hlö (minimiosallistujamäärä 20 hlöä). Retket tilataan ja maksetaan etukäteen, viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää.
• Sisäänpääsymaksut museoihin, Pompeiji noin 16€/hlö ja Paestum noin 10€/hlö
• Sisäänpääsymaksu Herculaneum noin 13€/hlö (Mikäli ostat kohteessa 35€ arvoisen Artecard-etukortin, edellä mainitut sisäänpääsyt sisältyvät kortin hintaan).
• Juoma- ja palvelurahat yhteensä noin 10€/hlö (suositus)
• Muut ateriat ja juomat matkan aikana
Hotel Parco

Olemme valinneet tukikohdaksemme Gragnanon, sieltä on kätevä tehdä retkiä lähiseuduille. Gragnanon tahti on huomattavasti rauhallisempi kuin lähellä sijaitsevan vilkkaan Napolin, ja pieni kaupunki on tunnettu taitavasta ja perinteikkäästä pastanvalmistuksestaan. Perheen omistamassa hotellissa on vehreä puutarha ja sen sijainti on rauhallinen. Huoneet ovat yksinkertaisesti sisustetut ja niissä on suihku, wc, laattalattia, tv ja hiustenkuivain. Tallelokerot ovat vastaanotossa. Aamiainen ja illallinen tarjoillaan hotellissa. Italiassa mannermainen aamiainen sisältää tavallisimmin leipää, hilloa, levitettä, kahvia ja teetä. Illallisella valitaan alkuruoaksi joko keitto tai pasta ja pääruoaksi liha tai kala. Ruoka on yksinkertaista italialaista kotiruokaa.
Hotel Parco
SS 366 Castellammare di Stabia - Agerola - Amalfi
80054 GRAGNANO (NA)
Puh. +39 081 8715591
Faksi +39 081 8722472
www.hotel-parco.it
Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.

Säästä sisäänpääsymaksuissa - hanki Artecard
Emme ole sisällyttäneet matkan hintaan sisäänpääsyjä Pompeijiin (16€) ja Paestumiin (10€). Kätevintä on ostaa 35€ maksava Campania Artecard, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn viiteen eri paikkaan yhden viikon aikana.
Mikäli lähdet mukaan Vesuviuksen-retkelle, tällöin sisäänpääsystä (10€) ei tarvitse maksaa erikseen samoin sisäänpääsy Herculanumiin (13€) sisältyy Artecardin käyntikohteisiin. Jos lähdet molemmille retkille, eli Vesuviukselle ja Herculanumiin, maksat yhteensä 35€ sen sijaan, että maksaisit näistä neljästä käyntikohteesta 49€. (Minimiosallistajamäärä lisämaksullisille retkille on 20 hlöä.)
Lisäksi voit vierailla Napolin kauniissa kansallismuseossa ja säästää 15€ Artecardilla. Mikäli käytät kaikki korttiin sisältyvät viisi käyntikohdetta viikon aikana, maksat ainoastaan 35€. Sisäänpääsyt yhteensä ilman Artecardia: 67€.
Artecardin voit ostaa paikan päältä kohteessa matkanjohtajaltamme 35€ hintaan.
Muutokset Artecardiin sisältyviin sisäänpääsyihin mahdollisia.
Käytännön tietoa
Noudatamme Albatros Travel A/S lisä- ja erityisehtoja ja Yleisiä matkapakettiehtoja, edellytämme että matkustaja on lukenut ehdot.
Suomalainen
Ei
Ei
Euro
Suomalainen
Ei
Ei
Euro
Retkipäivien aikana kävelemme kohtuullisen paljon ja kävelyillä on myös korkeuseroja (Vesuviuksen retki ja Amalfin rannikko). Matka ei sovi liikuntaesteiselle. Ota matkalle mukaan hyvät kävelykengät tai lenkkarit.
Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
Italia on nuori kansakunta.
Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.
Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.
Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!
Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.
Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.
Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.
Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.
Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.
Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.
Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.
Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa!
Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.
Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.
Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydällä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo00 -jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.
Hyvää ruokahalua
Puolihoitoateriat; aamiainen ja illallinen, nautitaan hotellissa. Ruoka on yksinkertaista italialaista kotiruokaa. Ravintolan mahdollisuudet valmistaa erikoisruokavalioaterioita ovat rajalliset.
Lue lisää: Matkakohde Italia
Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.
Hyvä tietää
Retkipäivien aikana kävelemme kohtuullisen paljon ja kävelyillä on myös korkeuseroja (Vesuviuksen retki ja Amalfin rannikko). Matka ei sovi liikuntaesteiselle. Ota matkalle mukaan hyvät kävelykengät tai lenkkarit.
Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
Italia on nuori kansakunta.
Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.
Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.
Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!
Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.
Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.
Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.
Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.
Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.
Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.
Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.
Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa!
Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.
Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.
Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydällä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo00 -jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.
Hyvää ruokahalua
Puolihoitoateriat; aamiainen ja illallinen, nautitaan hotellissa. Ruoka on yksinkertaista italialaista kotiruokaa. Ravintolan mahdollisuudet valmistaa erikoisruokavalioaterioita ovat rajalliset.
Lue lisää: Matkakohde Italia
Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.