Italian Riviera Liguriassa, Monaco ja Èze

Asiakasarvioinnit
4.2 * 223 arviointia
Lue lisää

Päivämäärä
2025-05-01
Kesto
8 Päivät
Hinta
1,298
Lähtö
Helsinki
Kieli
fi

Lähde mukaan Italian Rivieralle ja kuvankauniiseen Liguriaan.

8 Päivää
1.298€
Helsinki
Lento
Suomalainen

Lähde mukaan Italian Rivieralle ja kuvankauniiseen Liguriaan.

Koemme Alfred Nobelin San Remon, tutustumme oliiviöljyn valmistukseen ja maistelemme paikallista viiniä ja erikoisuuksia Ligurian Alpeilla. Genovan satamakaupungissa kävelemme kaupungin sydämessä ja maistelemme pikku herkkuja. Käymme Monacon lilliputtivaltiossa sekä Ranskan puolella Nizzassa ja Èze-Villagessa.

Ehdimme luonnollisesti nauttia myös Italian ihastuttavasta säästä hotellin terassilla aurinkotuolissa lekotellen tai pulahtamalla mereen.

Majoitumme viihtyisään Hotel Morescoon, joka sijaitsee kivenheiton päässä rannasta. Hotellista on näkymät merelle ja kauniiseen merenlahteen Nizzan ja Genovan välissä. Kaikissa huoneissa on oma parveke. Hotellin ravintolassa nautimme hyvästä italialaisesta ruoasta ja näköalasta Välimeren tummansinisiin aaltoihin.

Koemme Alfred Nobelin San Remon, tutustumme oliiviöljyn valmistukseen ja maistelemme paikallista viiniä ja erikoisuuksia Ligurian Alpeilla. Genovan satamakaupungissa kävelemme kaupungin sydämessä ja maistelemme pikku herkkuja. Käymme Monacon lilliputtivaltiossa sekä Ranskan puolella Nizzassa ja Èze-Villagessa.

Lue lisää
Klikkaa karttaa nähdäksesi sen suurempana
Kohokohdat
raili - 15/04/2024
"Matkalla mahtava sisältö!"
Lue lisää

Päiväohjelma

Otamme kurssin kohti Ranskan etelärannikkoa ja laskeudumme Nizzaan. Saatuamme matkatavarat ajamme Nizzan keskustaan, jossa katselemme parin tunnin ajan vanhaakaupunkia, Vieux Nicea. Vanhassakaupungissa on monia ihastuttavia pikku putiikkeja ja kahviloita ja keskustan kukkatori on aina näkemisen arvoinen. Meren äärellä kulkee tunnettu rantakatu Promenade des Anglais, jonka rakentamista rahoittivat 1800-luvulla englantilaiset turistit. He olivat sitä mieltä, että kaunis meri ansaitsee kunnolliset raamit. Ehdit ehkä vielä vilkaista putiikkeja Rue Massénan ostoskadulla ennen kuin jatkamme matkaa.

Lentoaikataulusta riippuen Nizzan vierailu voidaan tehdä lähtöpäivänä.

Poistumme Ranskasta ja ajamme rajan yli Italiaan. Matkaamme pitkin Autostrada dei Fioria, joka vie meidät Italian Kukkaisrivieralle. Moottoritie kulkee ylhäällä, yhdellä puolella näkyy vehreää luontoa, toisella puolella sininen meri. Ajamme läpi seudun, jolla kasvaa kauneimpia Välimeren kasveja, kuten pinjamäntyjä ja palmuja. Kaukaisuudessa siintää tummanvihreitä sypressejä. Pitkät rivit oliivipuita seisoo kärsivällisesti Italian auringossa vihreitä hedelmiään kypsytellen. Yhtenä kauniina päivänä ne päätyvät kullanvihreäksi oliiviöljyksi italialaisten mammojen ruokapöytiin.

Saavumme perille pieneen Diano Marinan merenrantakaupunkiin, jossa asumme tulevan viikon. Hotellimme sijaitsee meren äärellä ja vain tarkkaan tähdätyn kivenheiton päässä rannasta. Hotellin terassilta on näkymät kauniille Välimerelle ja altaalta pääsee lyhyitä portaita pitkin alas rantaan. Jos haluaa kaupungin keskustaan, sinne voi helposti kävellä, sillä matkaa on vain noin 800 m. Keskustassa on kauppoja, kahviloita ja ravintoloita tutkittaviksi.

Majoitumme hotelliin ja syömme illallisen tai kylmän iltapalan (saapumisajasta riippuen).

(Päivän ajomatka yhteensä n. 110 km – 2 h)

Pvä 1

Lento Helsinki – Nizza. Matka jatkuu edelleen Diano Marinaan, Italiaan.

Otamme kurssin kohti Ranskan etelärannikkoa ja laskeudumme Nizzaan. Saatuamme matkatavarat ajamme Nizzan keskustaan, jossa katselemme parin tunnin ajan vanhaakaupunkia, Vieux Nicea. Vanhassakaupungissa on monia ihastuttavia pikku putiikkeja ja kahviloita ja keskustan kukkatori on aina näkemisen arvoinen. Meren äärellä kulkee tunnettu rantakatu Promenade des Anglais, jonka rakentamista rahoittivat 1800-luvulla englantilaiset turistit. He olivat sitä mieltä, että kaunis meri ansaitsee kunnolliset raamit. Ehdit ehkä vielä vilkaista putiikkeja Rue Massénan ostoskadulla ennen kuin jatkamme matkaa.

Lentoaikataulusta riippuen Nizzan vierailu voidaan tehdä lähtöpäivänä.

Poistumme Ranskasta ja ajamme rajan yli Italiaan. Matkaamme pitkin Autostrada dei Fioria, joka vie meidät Italian Kukkaisrivieralle. Moottoritie kulkee ylhäällä, yhdellä puolella näkyy vehreää luontoa, toisella puolella sininen meri. Ajamme läpi seudun, jolla kasvaa kauneimpia Välimeren kasveja, kuten pinjamäntyjä ja palmuja. Kaukaisuudessa siintää tummanvihreitä sypressejä. Pitkät rivit oliivipuita seisoo kärsivällisesti Italian auringossa vihreitä hedelmiään kypsytellen. Yhtenä kauniina päivänä ne päätyvät kullanvihreäksi oliiviöljyksi italialaisten mammojen ruokapöytiin.

Saavumme perille pieneen Diano Marinan merenrantakaupunkiin, jossa asumme tulevan viikon. Hotellimme sijaitsee meren äärellä ja vain tarkkaan tähdätyn kivenheiton päässä rannasta. Hotellin terassilta on näkymät kauniille Välimerelle ja altaalta pääsee lyhyitä portaita pitkin alas rantaan. Jos haluaa kaupungin keskustaan, sinne voi helposti kävellä, sillä matkaa on vain noin 800 m. Keskustassa on kauppoja, kahviloita ja ravintoloita tutkittaviksi.

Majoitumme hotelliin ja syömme illallisen tai kylmän iltapalan (saapumisajasta riippuen).

(Päivän ajomatka yhteensä n. 110 km – 2 h)

Diano Marina sijaitsee Rivieran Italian puoleisella osalla Imperian ja San Bartolomeo al Maren välissä. Se oli rannikon ensimmäisiä matkakohteita, kun chartermatkailu alkoi voimakkaasti kasvaa 1960-luvulla. Alueen nimi on Liguria, tarkemmin ottaen tämä osa koostuu Imperian maakunnasta, jonka pääkaupunki on samanniminen, Imperia.

Kaupungin pikkukadut, joita kauniit appelsiinipuut reunustavat, sekä pitkät hienot hiekkarannat houkuttelivat matkailijoita jo 1960-luvulla. Pienen kaupungin historia ulottuu aina rautakauteen (n. 800-luvulle eKr.) saakka. Myöhemmin, Rooman valtakunnan aikana, siitä tuli pieni satamakaupunki, ja nykyään Diano Marinassa asuu noin 6 000 asukasta, joiden tärkein elinkeino on matkailu. Muita tulonlähteitä ovat pastan sekä oliiviöljyn valmistus. Alue tunnetaan monista oliiviöljypuristamoista, jotka tuottavat laadukasta oliiviöljyä.

Aamiaisen jälkeen lähdemme kävelylle ja tutustumme kaupunkiin.

Kaupungissa on hyviä kauppoja ja paljon ravintoloita, joihin on tilaisuus tutustua tulevina päivinä. Täällä, kuten kaikkialla Liguriassa, syödään hyvin. Ruokalistalla on luonnollisesti paljon kalaa ja äyriäisiä. Myös pesto, basilikan, oliiviöljyn, pinjansiemenien ja parmesaanin ihastuttava yhdistelmä, on keksitty Liguriassa. Täällä saat mahdollisuuden vertailla erilaisia pestoja. Useimmiten pestoa tarjotaan paikallisen linguine-pastan kanssa. Alue tunnetaan myös italialaisista kekseistä (ital. biscotti), oliiviöljystä ja sardiineja ja anjovista sisältävistä ruoista. Myös paikallista valkoviiniä Pigatoa voi suositella.

Päivällinen hotellissa.

Pvä 2

Diano Marina. Kaupunkikävely.

Diano Marina sijaitsee Rivieran Italian puoleisella osalla Imperian ja San Bartolomeo al Maren välissä. Se oli rannikon ensimmäisiä matkakohteita, kun chartermatkailu alkoi voimakkaasti kasvaa 1960-luvulla. Alueen nimi on Liguria, tarkemmin ottaen tämä osa koostuu Imperian maakunnasta, jonka pääkaupunki on samanniminen, Imperia.

Kaupungin pikkukadut, joita kauniit appelsiinipuut reunustavat, sekä pitkät hienot hiekkarannat houkuttelivat matkailijoita jo 1960-luvulla. Pienen kaupungin historia ulottuu aina rautakauteen (n. 800-luvulle eKr.) saakka. Myöhemmin, Rooman valtakunnan aikana, siitä tuli pieni satamakaupunki, ja nykyään Diano Marinassa asuu noin 6 000 asukasta, joiden tärkein elinkeino on matkailu. Muita tulonlähteitä ovat pastan sekä oliiviöljyn valmistus. Alue tunnetaan monista oliiviöljypuristamoista, jotka tuottavat laadukasta oliiviöljyä.

Aamiaisen jälkeen lähdemme kävelylle ja tutustumme kaupunkiin.

Kaupungissa on hyviä kauppoja ja paljon ravintoloita, joihin on tilaisuus tutustua tulevina päivinä. Täällä, kuten kaikkialla Liguriassa, syödään hyvin. Ruokalistalla on luonnollisesti paljon kalaa ja äyriäisiä. Myös pesto, basilikan, oliiviöljyn, pinjansiemenien ja parmesaanin ihastuttava yhdistelmä, on keksitty Liguriassa. Täällä saat mahdollisuuden vertailla erilaisia pestoja. Useimmiten pestoa tarjotaan paikallisen linguine-pastan kanssa. Alue tunnetaan myös italialaisista kekseistä (ital. biscotti), oliiviöljystä ja sardiineja ja anjovista sisältävistä ruoista. Myös paikallista valkoviiniä Pigatoa voi suositella.

Päivällinen hotellissa.

Nyt otamme kurssin kohti itää ja Genovan suurkaupunkia, jonka renessanssirunoilija ja humanisti Petrarca nimesi La Superbaksi viitaten siihen, kuinka ihastuttava kaupunki oli ja kuinka kauniita rakennuksia siellä oli. Kyse on Italian tärkeimpiin kuuluvasta satamakaupungista, jossa ovat käyneet niin Marco Polo kuin Kolumbuskin.

Aloitamme kaupunkiin tutustumisen katselemalla sitä hieman ylempää. Nousemme Spianata Castelletto-hissin kyytiin, joka tunnetaan myös nimellä Ascensore Castelletto. Tämä historiallinen jugendhissi yhdistää Genovan ylemmän kaupunginosan alempaan kaupunginosaan ja tarjoaa vierailijoille henkeäsalpaavat panoraamanäkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Spianata Castelletton aukiolta, jossa kaupungin suuri linna aikoinaan sijaitsi (purettiin vuonna 1849), sinua tervehtivät henkeäsalpaavat näkymät Genovaan. Sieltä voimme ihailla värikkäitä rakennuksia, kapeita katuja, vanhaa satamaa ja Ligurianmerta horisontissa. Näkymä tarjoaa upean mahdollisuuden ottaa kuvia ja saada vaikutelman kaupungin viehätyksestä ja arkkitehtuurista.

Näkymän nauttimisen ja valokuvien ottamisen jälkeen lähdemme hissillä alas pienille kaduille ja tutkimme Genovan alakaupunkia. Hissi kuljettaa meidät alas jyrkkää rinnettä, mukava ja nopea matka, joka vie meidät vanhallekaupungille tyypillisille vilkkaille kaduille ja kapeille kujille. Kuljemme tunnelin läpi, joka melkein taianomaisesti sylkee meidät ulos keskellä elävän kaupungin pienten katujen ja kujien labyrinttiä, jota lähdemme tutkimaan.

Siirrymme ennen kovin karun kaupungin julkisivun taakse. Täällä on kapeita mutkaisia katuja, isoja palatseja ja pieniä viihtyisiä piazzoja kahviloineen ja baareineen. Teemme kävelyretken paikallisoppaan johdolla. Hän esittelee meille muutamia esimerkkejä genovalaisesta käsityötaidosta. Kaupungissa toimii valtava määrä käsityöläisiä, jotka esittelevät ylpeinä tuotteitaan. Me keskitymme matkallamme kaupungin halki pieniin syötäviin erikoisuuksiin, joista kaupunki on kuuluisa. Maistelemme hiukan makeaa, suolaista, katkeraa ja pehmeää.

Mukavan aamupäivän jälkeen on aika etsiä omatoimisesti mukava paikka, jossa voi nauttia virkistävän juoman ja ehkä palan focacciaa tai jotakin muuta lounasta, mikäli pikkumaistiaisten jälkeen vielä hiukoo.

Päivällinen hotellissa.

(Päivän ajomatka yhteensä 240 km – 3 h 15 min)

Pvä 3

Genovan julkisivun takana.

Nyt otamme kurssin kohti itää ja Genovan suurkaupunkia, jonka renessanssirunoilija ja humanisti Petrarca nimesi La Superbaksi viitaten siihen, kuinka ihastuttava kaupunki oli ja kuinka kauniita rakennuksia siellä oli. Kyse on Italian tärkeimpiin kuuluvasta satamakaupungista, jossa ovat käyneet niin Marco Polo kuin Kolumbuskin.

Aloitamme kaupunkiin tutustumisen katselemalla sitä hieman ylempää. Nousemme Spianata Castelletto-hissin kyytiin, joka tunnetaan myös nimellä Ascensore Castelletto. Tämä historiallinen jugendhissi yhdistää Genovan ylemmän kaupunginosan alempaan kaupunginosaan ja tarjoaa vierailijoille henkeäsalpaavat panoraamanäkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Spianata Castelletton aukiolta, jossa kaupungin suuri linna aikoinaan sijaitsi (purettiin vuonna 1849), sinua tervehtivät henkeäsalpaavat näkymät Genovaan. Sieltä voimme ihailla värikkäitä rakennuksia, kapeita katuja, vanhaa satamaa ja Ligurianmerta horisontissa. Näkymä tarjoaa upean mahdollisuuden ottaa kuvia ja saada vaikutelman kaupungin viehätyksestä ja arkkitehtuurista.

Näkymän nauttimisen ja valokuvien ottamisen jälkeen lähdemme hissillä alas pienille kaduille ja tutkimme Genovan alakaupunkia. Hissi kuljettaa meidät alas jyrkkää rinnettä, mukava ja nopea matka, joka vie meidät vanhallekaupungille tyypillisille vilkkaille kaduille ja kapeille kujille. Kuljemme tunnelin läpi, joka melkein taianomaisesti sylkee meidät ulos keskellä elävän kaupungin pienten katujen ja kujien labyrinttiä, jota lähdemme tutkimaan.

Siirrymme ennen kovin karun kaupungin julkisivun taakse. Täällä on kapeita mutkaisia katuja, isoja palatseja ja pieniä viihtyisiä piazzoja kahviloineen ja baareineen. Teemme kävelyretken paikallisoppaan johdolla. Hän esittelee meille muutamia esimerkkejä genovalaisesta käsityötaidosta. Kaupungissa toimii valtava määrä käsityöläisiä, jotka esittelevät ylpeinä tuotteitaan. Me keskitymme matkallamme kaupungin halki pieniin syötäviin erikoisuuksiin, joista kaupunki on kuuluisa. Maistelemme hiukan makeaa, suolaista, katkeraa ja pehmeää.

Mukavan aamupäivän jälkeen on aika etsiä omatoimisesti mukava paikka, jossa voi nauttia virkistävän juoman ja ehkä palan focacciaa tai jotakin muuta lounasta, mikäli pikkumaistiaisten jälkeen vielä hiukoo.

Päivällinen hotellissa.

(Päivän ajomatka yhteensä 240 km – 3 h 15 min)

Suuntaamme kohti länttä. Moottoritieltä näemme satunnaisia kasvihuoneita, jotka seisovat jyrkässä rinteessä kuin sinne pudotettuina. Täällä kasvaa vihanneksia ja joitakin monista kukista, jotka ovat antaneet seudulle nimen Kukkaisriviera. Kun katsoo sisämaan suuntaan, näkee kirkontorneja siellä täällä. Ne suorastaan vaativat huomiota: ”Täällä, katso tänne!” Niiden olemassaolo viestii hienovaraisesti, että kaiken tämän vehreyden keskellä on pieni kylä. Kylien välillä vaikuttaisi vallitsevan taistelu siitä, kenellä on laakson hienoin tai suurin kellotorni. Aloitamme ajamalla Ligurian sisäosan suurelle luontoalueelle. Pienen joen rannalla näemme eukalyptuspuita ja pieniä keittiöpuutarhoja, jotka käyttävät vuorilta valuvaa vettä kasteluun. Käymme pienessä Pignan kylässä, joka sijaitsee kansallispuiston eteläisessä osassa, Ligurian Alpeilla.

Pignan historia on pitkä. Pienen paikan olemassaolo on ollut myrskyisä, mutta 1800-luvulle saakka se oli tärkeä osa Savoijin ruhtinaskuntaa. Meillä on aikaa katsella kylää tarkemmin tai vaikka vain nauttia aamupäiväkahvit täällä kauniissa Val Nervian laaksossa. Pignasta suuntaamme eräälle paikalliselle viinitilalle. Siellä syömme kevyen lounaan ja maistelemme tilan viinejä sekä paikallisia erikoisuuksia.

Seuraavaksi laskeudumme alas laaksoon ja ajamme Dolceacquaan, joka tarkoittaa ”makeaa vettä”. Kaupunki sijaitsee Neviajoen äärellä ja siellä on tunnettu silta, joka rakennettiin keskiajalla yhdistämään kaupungin itä- ja länsipuoli. Kaupungin yläpuolella seisoo Castello dei Doria, jonka rakennutti Ventimiglian herttua vuonna 1270. Kun ylittää kapean sillan, tuntuu kuin saapuisi pieneen kapeiden katujen ja kujien labyrinttiin. Aika pysähtyy, ja voimme rauhassa nauttia pienen lasin paikallista punaviiniä Dolceacquaa, espresson tai vain käveleskellä ja nauttia ihastuttavasta kaupungista.

Palattuamme rantatielle pysähdymme lyhyesti San Remossa, joka on 1800-luvulta lähtien ollut suosittu lomakohde mm. Euroopan kuninkaallisten ja muiden silmäätekevien keskuudessa. Kaupunki tunnetaan kuuluisasta Milano–San Remo -pyöräilykisasta sekä San Remon musiikkifestivaaleista, Italian vastineesta Euroviisuille.

Ruotsalainen kemisti, insinööri ja dynamiitin keksijä Alfred Nobel (1833–1896) asui täällä elämänsä viimeiset viisi vuotta. Alfred Nobel muutti San Remoon Pariisista ja osti 1891 ison huvilan meren ääreltä. Huhutaan, että hän teki keksinnöillään koeammuntoja Välimerelle 30 m pitkältä laituriltaan, kunnes naapurit suuttuivat hänelle. Riita päättyi, kun Nobel osti naapurihuvilan Villa Rossin.

Päivällinen hotellissa.

(Päivän ajomatka yhteensä 125 km – 2 h 15 min)

Pvä 4

Retki Val Nerviaan. Pigna ja Dolceacqua, viininmaistelua ja lyhyt vierailu San Remossa.

Suuntaamme kohti länttä. Moottoritieltä näemme satunnaisia kasvihuoneita, jotka seisovat jyrkässä rinteessä kuin sinne pudotettuina. Täällä kasvaa vihanneksia ja joitakin monista kukista, jotka ovat antaneet seudulle nimen Kukkaisriviera. Kun katsoo sisämaan suuntaan, näkee kirkontorneja siellä täällä. Ne suorastaan vaativat huomiota: ”Täällä, katso tänne!” Niiden olemassaolo viestii hienovaraisesti, että kaiken tämän vehreyden keskellä on pieni kylä. Kylien välillä vaikuttaisi vallitsevan taistelu siitä, kenellä on laakson hienoin tai suurin kellotorni. Aloitamme ajamalla Ligurian sisäosan suurelle luontoalueelle. Pienen joen rannalla näemme eukalyptuspuita ja pieniä keittiöpuutarhoja, jotka käyttävät vuorilta valuvaa vettä kasteluun. Käymme pienessä Pignan kylässä, joka sijaitsee kansallispuiston eteläisessä osassa, Ligurian Alpeilla.

Pignan historia on pitkä. Pienen paikan olemassaolo on ollut myrskyisä, mutta 1800-luvulle saakka se oli tärkeä osa Savoijin ruhtinaskuntaa. Meillä on aikaa katsella kylää tarkemmin tai vaikka vain nauttia aamupäiväkahvit täällä kauniissa Val Nervian laaksossa. Pignasta suuntaamme eräälle paikalliselle viinitilalle. Siellä syömme kevyen lounaan ja maistelemme tilan viinejä sekä paikallisia erikoisuuksia.

Seuraavaksi laskeudumme alas laaksoon ja ajamme Dolceacquaan, joka tarkoittaa ”makeaa vettä”. Kaupunki sijaitsee Neviajoen äärellä ja siellä on tunnettu silta, joka rakennettiin keskiajalla yhdistämään kaupungin itä- ja länsipuoli. Kaupungin yläpuolella seisoo Castello dei Doria, jonka rakennutti Ventimiglian herttua vuonna 1270. Kun ylittää kapean sillan, tuntuu kuin saapuisi pieneen kapeiden katujen ja kujien labyrinttiin. Aika pysähtyy, ja voimme rauhassa nauttia pienen lasin paikallista punaviiniä Dolceacquaa, espresson tai vain käveleskellä ja nauttia ihastuttavasta kaupungista.

Palattuamme rantatielle pysähdymme lyhyesti San Remossa, joka on 1800-luvulta lähtien ollut suosittu lomakohde mm. Euroopan kuninkaallisten ja muiden silmäätekevien keskuudessa. Kaupunki tunnetaan kuuluisasta Milano–San Remo -pyöräilykisasta sekä San Remon musiikkifestivaaleista, Italian vastineesta Euroviisuille.

Ruotsalainen kemisti, insinööri ja dynamiitin keksijä Alfred Nobel (1833–1896) asui täällä elämänsä viimeiset viisi vuotta. Alfred Nobel muutti San Remoon Pariisista ja osti 1891 ison huvilan meren ääreltä. Huhutaan, että hän teki keksinnöillään koeammuntoja Välimerelle 30 m pitkältä laituriltaan, kunnes naapurit suuttuivat hänelle. Riita päättyi, kun Nobel osti naapurihuvilan Villa Rossin.

Päivällinen hotellissa.

(Päivän ajomatka yhteensä 125 km – 2 h 15 min)

Tänään ajamme kohti länttä. Aloitamme Monacosta ja sen tunnetuimmasta kaupunginosasta Monte Carlosta. Monacon pinta-ala on vain noin 2 km2 ja se on maailman toiseksi pienin valtio. Monacon ilmasto on leuto ja miellyttävä vuoden ympäri. Monaco tunnetaan hyvin alhaisesta verotuksesta ja se voi ylpeillä glamourilla ja luksuksella. Tämä koskee myös Monte Carlon aluetta. Monte Carlossa järjestetään useita Monacon suurimpia tapahtumia, kuten Formula 1-osakilpailu, mutta myös kuuluisa sirkusfestivaali Festival International du Cirque de Monte Carlo. Lisäksi Monte Carlossa sijaitsee Monacon suurin yleisömagneetti Le Grand Casino.

Monacon ensimmäinen kasino avattiin vuonna 1878, ja pian valtion kassaan virtaavat rahat pystyivät turvaamaan pienen ruhtinaskunnan kansalaisille verovapauden – joka vallitsee Monacossa edelleen. Lähdemme kaupunkikävelylle. Koska maasto on mäkistä, muista hyvät jalkineet! Reitillä on portaita: laskeudumme kasinolta alas satamaan ja jälleen ylös Palais’n kaupunginosaan katsomaan ruhtinaan palatsia.

Vierailtuamme lilliputtivaltiossa ajamme Ranskan puolelle. Ylhäällä kallion laella, kuin kotkan pesä, sijaitsee pieni keskiaikainen kylä Èze-Village. Kylä on yksi niin kutsutuista ”villages perchés”, jotka tasapainoilevat ylhäällä kallion laella ja joista on huikeat näkymät. Kaikki ne on rakennettu strategisesti merkittäville paikoille, joista näkee hyvin ympäröivälle alueelle. Provencessa on paljon tällaisia pieniä kyliä, joista monet on osittain hylätty, muttei Èze-Village, joka on ehkä niistä kaunein. Täältä 427 metrin korkeudesta on mahtavat näkymät rannikolle ja merelle. Meillä on hieman aikaa katsella kylää ja maisemia ja ehkä istahtaa varjoisaan baariin juomaan lasillinen ikonista eteläranskalaista juomaa, pastista, joka symboloi ranskalaista elämäniloa. Kylässä on myös kuuluisa parfymeria Galimard. Siellä voi tutustua näyttelyyn, joka kertoo näiden hajuvesien valmistuksesta.

Palaamme iltapäivällä takaisin Diano Marinaan.

Päivällinen hotellissa.

(Päivän ajomatka yhteensä 175 km – 2 h 15 min)

Pvä 5

Monaco ja Èze-Village.

Tänään ajamme kohti länttä. Aloitamme Monacosta ja sen tunnetuimmasta kaupunginosasta Monte Carlosta. Monacon pinta-ala on vain noin 2 km2 ja se on maailman toiseksi pienin valtio. Monacon ilmasto on leuto ja miellyttävä vuoden ympäri. Monaco tunnetaan hyvin alhaisesta verotuksesta ja se voi ylpeillä glamourilla ja luksuksella. Tämä koskee myös Monte Carlon aluetta. Monte Carlossa järjestetään useita Monacon suurimpia tapahtumia, kuten Formula 1-osakilpailu, mutta myös kuuluisa sirkusfestivaali Festival International du Cirque de Monte Carlo. Lisäksi Monte Carlossa sijaitsee Monacon suurin yleisömagneetti Le Grand Casino.

Monacon ensimmäinen kasino avattiin vuonna 1878, ja pian valtion kassaan virtaavat rahat pystyivät turvaamaan pienen ruhtinaskunnan kansalaisille verovapauden – joka vallitsee Monacossa edelleen. Lähdemme kaupunkikävelylle. Koska maasto on mäkistä, muista hyvät jalkineet! Reitillä on portaita: laskeudumme kasinolta alas satamaan ja jälleen ylös Palais’n kaupunginosaan katsomaan ruhtinaan palatsia.

Vierailtuamme lilliputtivaltiossa ajamme Ranskan puolelle. Ylhäällä kallion laella, kuin kotkan pesä, sijaitsee pieni keskiaikainen kylä Èze-Village. Kylä on yksi niin kutsutuista ”villages perchés”, jotka tasapainoilevat ylhäällä kallion laella ja joista on huikeat näkymät. Kaikki ne on rakennettu strategisesti merkittäville paikoille, joista näkee hyvin ympäröivälle alueelle. Provencessa on paljon tällaisia pieniä kyliä, joista monet on osittain hylätty, muttei Èze-Village, joka on ehkä niistä kaunein. Täältä 427 metrin korkeudesta on mahtavat näkymät rannikolle ja merelle. Meillä on hieman aikaa katsella kylää ja maisemia ja ehkä istahtaa varjoisaan baariin juomaan lasillinen ikonista eteläranskalaista juomaa, pastista, joka symboloi ranskalaista elämäniloa. Kylässä on myös kuuluisa parfymeria Galimard. Siellä voi tutustua näyttelyyn, joka kertoo näiden hajuvesien valmistuksesta.

Palaamme iltapäivällä takaisin Diano Marinaan.

Päivällinen hotellissa.

(Päivän ajomatka yhteensä 175 km – 2 h 15 min)

Aloitamme päivän ajamalla alueen pääkaupunkiin Imperiaan, joka sijaitsee Diano Marinasta länteen.

Italiassa on syöty oliiveja jo yli 7 000 vuotta. Yhä nykyäänkin oliivipuut ovat yksi Italian maatalouden tärkeimmistä kasveista. Ei ole tietoa, kuka keksi, että kitkeristä oliiveista voi puristaa monikäyttöistä öljyä, mutta kaupungin oliiviöljymuseossa kuulemme lisää tästä juoksevasta kullasta, jota valmistetaan myös täällä Ligurian rannikolla.

Imperiasta ajamme itään kohti kaupunkeja nimeltä Alassio, Albenga ja Finale Ligure. Tänään meillä ei ole kiire. Nautimme elämästä ja rentoudumme rannikon pienissä kaupungeissa. Voimme istahtaa juomaan cappuccinot ja maistella paikallisia biscotteja. Jos sää sallii, voi pulahtaa mereen vilvoittelemaan. Matkan varrella on aikaa myös syödä lounasta.

Päivällisen syömme hotellissa.

(Päivän ajomatka yhteensä n. 120 km – 2 h 30 min)

Pvä 6

Imperian oliiviöljymuseo. Merenrantakaupungit Alassio ja Finale Ligure.

Aloitamme päivän ajamalla alueen pääkaupunkiin Imperiaan, joka sijaitsee Diano Marinasta länteen.

Italiassa on syöty oliiveja jo yli 7 000 vuotta. Yhä nykyäänkin oliivipuut ovat yksi Italian maatalouden tärkeimmistä kasveista. Ei ole tietoa, kuka keksi, että kitkeristä oliiveista voi puristaa monikäyttöistä öljyä, mutta kaupungin oliiviöljymuseossa kuulemme lisää tästä juoksevasta kullasta, jota valmistetaan myös täällä Ligurian rannikolla.

Imperiasta ajamme itään kohti kaupunkeja nimeltä Alassio, Albenga ja Finale Ligure. Tänään meillä ei ole kiire. Nautimme elämästä ja rentoudumme rannikon pienissä kaupungeissa. Voimme istahtaa juomaan cappuccinot ja maistella paikallisia biscotteja. Jos sää sallii, voi pulahtaa mereen vilvoittelemaan. Matkan varrella on aikaa myös syödä lounasta.

Päivällisen syömme hotellissa.

(Päivän ajomatka yhteensä n. 120 km – 2 h 30 min)

Tänään on aikaa rentoutua ja nauttia elämästä. Käy kaupungilla, syö herkullinen lounas veden äärellä. Asetu altaalle kirjan tai viinilasillisen seuraan. Laskeudu alas rannalle ja anna Välimeren sinisten aaltojen ja Italian ihanan auringon helliä.

Voit vaihtoehtoisesti lähteä matkanjohtajan kanssa kävelyretkelle lähellä sijaitsevaan Imperian kaupunkiin. Vanha tie, joka vei Imperiaan, on nykyään suljettu autoliikenteeltä. Rantaa seurailee näin ollen hyvä asvaltoitu kävelyreitti. Jos haluaa kävellä vanhaan Imperiaan asti, matkaa tulee 6,5 km. Imperian uuteen osaan on matkaa 4 km. Hotellilta voi vuokrata polkupyörän, jos haluaa säästää voimiaan. (Polkupyörien määrä on rajallinen.) Hotellille voi palata myös paikallisbussilla

Pvä 7

Vapaapäivä: mahdollisuus nauttia Diano Marinasta.

Tänään on aikaa rentoutua ja nauttia elämästä. Käy kaupungilla, syö herkullinen lounas veden äärellä. Asetu altaalle kirjan tai viinilasillisen seuraan. Laskeudu alas rannalle ja anna Välimeren sinisten aaltojen ja Italian ihanan auringon helliä.

Voit vaihtoehtoisesti lähteä matkanjohtajan kanssa kävelyretkelle lähellä sijaitsevaan Imperian kaupunkiin. Vanha tie, joka vei Imperiaan, on nykyään suljettu autoliikenteeltä. Rantaa seurailee näin ollen hyvä asvaltoitu kävelyreitti. Jos haluaa kävellä vanhaan Imperiaan asti, matkaa tulee 6,5 km. Imperian uuteen osaan on matkaa 4 km. Hotellilta voi vuokrata polkupyörän, jos haluaa säästää voimiaan. (Polkupyörien määrä on rajallinen.) Hotellille voi palata myös paikallisbussilla

Päiväohjelma riippuu lentoaikataulusta. Aamupäivällä on aikaa nauttia Diano Marinasta ennen kuin sanomme hyvästit hotellille ja ajamme Nizzan lentokentälle.

Jos tulopäivänä ei ollut aikaa pistäytyä Nizzassa, se tehdään lähtöpäivänä.

(Päivän ajomatka yhteensä n. 100 km – 1 h 45 min)

Pvä 8

Diano Marina – Nizza ja kotimatka.

Päiväohjelma riippuu lentoaikataulusta. Aamupäivällä on aikaa nauttia Diano Marinasta ennen kuin sanomme hyvästit hotellille ja ajamme Nizzan lentokentälle.

Jos tulopäivänä ei ollut aikaa pistäytyä Nizzassa, se tehdään lähtöpäivänä.

(Päivän ajomatka yhteensä n. 100 km – 1 h 45 min)

Ajankohta

Lähdöt
Hinta
1.248€
Kesto
8 päivä
Lähtö kohteesta
Helsinki
Lähdöt
Hinta
1.198€
Kesto
8 päivä
Lähtö kohteesta
Helsinki
Huh 2025
Lähdöt
Hinta
1.248€
Kesto
8 päivä
Lähtö kohteesta
Helsinki
Lähdöt
Hinta
1.198€
Kesto
8 päivä
Lähtö kohteesta
Helsinki
Lähdöt
Hinta
1.298€
Kesto
8 päivä
Lähtö kohteesta
Helsinki
Huomaa
Muutama paikka jäljellä
Lähdöt
Hinta
1.248€
Kesto
8 päivä
Lähtö kohteesta
Helsinki
Lähdöt
Hinta
1.298€
Kesto
8 päivä
Lähtö kohteesta
Helsinki
Tou 2025
Lähdöt
Hinta
1.298€
Kesto
8 päivä
Lähtö kohteesta
Helsinki
Huomaa
Muutama paikka jäljellä
Lähdöt
Hinta
1.248€
Kesto
8 päivä
Lähtö kohteesta
Helsinki
Lähdöt
Hinta
1.298€
Kesto
8 päivä
Lähtö kohteesta
Helsinki
Lähdöt
Hinta
1.298€
Kesto
8 päivä
Lähtö kohteesta
Helsinki-Vantaa
Huomaa
Muutama paikka jäljellä
Syys 2025
Lähdöt
Hinta
1.298€
Kesto
8 päivä
Lähtö kohteesta
Helsinki-Vantaa
Huomaa
Muutama paikka jäljellä
Lähdöt
Hinta
1.248€
Kesto
8 päivä
Lähtö kohteesta
Helsinki-Vantaa
Lähdöt
Hinta
1.248€
Kesto
8 päivä
Lähtö kohteesta
Helsinki-Vantaa
Lok 2025
Lähdöt
Hinta
1.248€
Kesto
8 päivä
Lähtö kohteesta
Helsinki-Vantaa
Lähdöt
Hinta
1.248€
Kesto
8 päivä
Lähtö kohteesta
Helsinki-Vantaa

Hintatiedot

Päivämäärä

2025-05-01T00:00:00+02:00

Hinta

1.298€

Yhden hengen huoneen lisämaksu

325€

Matkan hinta
1.298€

Yhden hengen huoneen lisämaksu
325€

Hintaan sisältyy
  • Reittilennot Helsinki – Nizza – Helsinki turistiluokassa
  • Majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen parvekkeellisessa huoneessa keskitason hotellissa
  • Puolihoito (aamiainen päivinä 2-8 ja illallinen 1-7)
  • Viinimaistelu ja pientä paikallista syötävää Pignan viinitilalla
  • Pieniä ruokamaistiaisia Genovassa
  • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
  • Suomalainen matkanjohtaja
  • Verot ja viranomaismaksut

Hintaan ei sisälly
  • Lisämaksulliset huonetyypit:

    Tyyppi 2: Comfort-huone – Hieman tilavampi huone, jossa hieman isompi parveke. Kylpyhuone uudempi ja sisustus tyylikkäämpi kuin standardihuoneessa. Lisämaksu 55€/henkilö. (Rajallinen määrä)

    Tyyppi 3: Superior-huone – Vasta remontoitu huone, jonka tyyli on nykyaikaisempi ja kylpyhuone uusi. Samankokoinen ja sama varustus  kuin standardihuoneessa. Lisämaksu 80€/henkilö. (Rajallinen määrä)

    Tyyppi 4: Yhden hengen huone – Yhden hengen huone on hieman pienempi kuin kahden hengen huone, mutta sisustus on sama kuin superior-huoneessa. Pienempi parveke ja yksi tuoli parvekkeella. (Sänky on leveämpi kuin normaali yhden hengen sänky). Lisämaksu 325€/henkilö.

  • Muut juomat ja ruoat matkan aikana
  • Juomarahat kuljettajille, yhteensä noin 8€/hlö (suositus)

Hotel Moresco

Hotel Moresco

Ihastuttava kolmen tähden hotelli sijaitsee meren yläpuolella Diano Marinan merenrantakaupungissa. Hotellista on vain kivenheitto rannalle, jonne pääsee  hotellin altaalta portaita pitkin.

Hotellimme sijaitsee n. 800 m päässä Diano Marinan keskustasta. Rantatietä pitkin voi kävellä keskustan kauppoihin, kahviloihin ja ravintoloihin.

Lue lisää

Käytännön tietoa

Noudatamme Albatros Travel A/S lisä- ja erityisehtoja ja Yleisiä matkapakettiehtoja, edellytämme että matkustaja on lukenut ehdot.

Matkanjohtaja

Suomalainen

Viisumi

Ei

Rokotus

Ei

Valuutta

Euro

Matkanjohtaja

Suomalainen

Viisumi

Ei

Rokotus

Ei

Valuutta

Euro

Italialainen ruoka - maassa maan tavalla

Italia on nuori kansakunta.

Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.

Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.

Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!

Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.

Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan ​​tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.

Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.

Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.

Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.

Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.

Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.

Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa!

Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.

Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.

Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydällä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo00 -jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.

Hyvää ruokahalua.

Käsi sydämellä

Italialainen ruoka - maassa maan tavalla

Italia on nuori kansakunta.

Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.

Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.

Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!

Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.

Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan ​​tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.

Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.

Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.

Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.

Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.

Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.

Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa!

Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.

Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.

Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydällä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo00 -jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.

Hyvää ruokahalua.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.



Lue lisää matkakohteista

Lue lisää: Matkakohde Italia

Lue lisää: Matkakohde Ranska

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.



Lue lisää matkakohteista

Lue lisää: Matkakohde Italia

Lue lisää: Matkakohde Ranska

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Matkan fyysinen vaativuus
Albatrosin matkalle osallistumisen edellytykset. Ryhmämatkan onnistumisen edellytyksenä on, että ryhmän kaikki osallistujat voivat noudattaa etukäteen ilmoitettua matkaohjelmaa ja liikkumaan ryhmälle suunniteltujen aikataulujen mukaan. Matkojen turvallinen toteutuminen edellyttää esteetöntä liikuntakykyä, normaalia yleiskuntoa sekä henkistä terveyttä. Ennen matkan varaamista osallistumismahdollisuudesta tulee tarvittaessa keskustella Albatrosin asiakaspalveluhenkilön kanssa ja varmistaa matkalle lähtemisen edellytykset. Myös bussi- ja junamatkoilla sekä risteilyillä nähtävyyksille on usein käveltävä. Monilla matkoillamme päivittäiset kävelymatkat ylittävät helposti 5 kilometriä.


Matkavakuutus
Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa.


Vakuutuksen voimassaolo
Tarkistathan, että vakuutus on riittävän kattava, ja että vakuutus on voimassa koko matkan ajan. Vakuutusta ei voi ottaa matkan jo alettua.


Albatros Travelin matkanjohtajat
Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteeseen saapuessanne lentokentällä. Bussimatkoilla tapaat matkanjohtajan viimeistään viimeisessä noutopaikassa. Kuljettaja auttaa matkatavaroiden kanssa, kertoo istumapakoista ja varmistaa, että saavut turvallisesti perille. Albatros Travelin ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Näillä matkanpidennyksellä kohteessa on englanninkielinen yhteyshenkilömme. Albatros Expeditionsin tutkimusmatkoilla sinua opastaa engalnninkieliset tutkimusmatkatiimin jäsenet, jotka ovat mukana retkillä ja pitävät matkaan kuuluvat tiedotustilaisuudet. Huomioi, ettei matkalla välttämättä ole mukana suomenkielistä tutkimustiimin jäsentä. Osalla matkoistamme ei ole mukana paikallisopasta. Kaikki matkanjohtajamme ja paikallisoppaat ovat kokeneita, koulutettuja ja Albatros Travelin huolellisesti valitsemia.


Juomaraha
Matkoillamme pääsemme usein tutustumaan paikkalliseen kulttuuriin, joka saattaa poiketa paljon suomalaisista toimintatavoista, kuten esimerkiksi juomarahan antaminen. Monissa maissa on tapana antaa juomarahaa esimerkiksi paikallisoppaille ja kuljettajille. Palvelualan palkka on usein sidonnainen juomarahakulttuuriin. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan, sillä kertomamme juomarahan suuruus on suositus ja sen antaminen asiakkaan päätettävissä.


Yhden hengen huoneen tai hytin lisämaksu
Matkojemme alkaen hinnat perustuvat kahden henkilön majoittumiseen jaetussa kahden hengen huoneessa tai hytissä. Yksin matkustavien edellytetään varaavan yhden hengen huoneen/hytin, josta veloitetaan yhden hengen huoneen lisämaksu. Lisämaksu perustuu hintaan, jonka saamme yhteistyökumppaneiltamme varatessamme huoneita. Yhden hengen huoneet ovat yleensä kalliimpia kuin kahden hengen huoneet. Lisämaksu näkyy kotisivuillamme ja matkan varauslomakkeessa


Passi
Huomioithan, että passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta kotiinpaluun jälkeen. Tämä vaatimus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset saattavat vaihdella maittain ja passin voimassaoloaikavaatimus olla jossain maissa lyhyempi. Tällä säännöksellä vältämme tilanteet, jossa matkakohteen maahantulovaatimukset muuttuvat matkan varaamisen jälkeen.


Matkustaminen alaikäisten kanssa
Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja. Tästä syystä voi olla tarpeellista ottaa mukaan lapsen syntymätodistus sekä allekirjoitettu asiakirja, joka valtuuttaa lapsen matkustamaan nimetyn aikuisen kanssa. Muista myös tarkistaa asiakirjojen voimassaoloa koskevat säännöt, esimerkiksi koskien mahdollisia leimoja sekä matkustuspäivämääriä. Yhdysvallat ovat esimerkiksi yksi niistä maista, joilla on voimassa edellä mainitut vaatimukset, mutta tietoa kaikkien muiden maiden käytännöistä ei ole suoraan saatavilla. Tästä syystä suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.


Istumapaikat lennoilla
Huomioithan, että lentoyhtiöt vastaavat istumapaikkojen jakamisesta lennoilla.


Istumapaikat bussissa
Matkoillamme kuljetus kohteessa tapahtuu useimmiten bussilla. Näillä matkoilla ei ole mahdollista varata paikkaa bussissa, eikä myöskään ostaa tiettyä paikkaa ennen matkan alkua. Matkustajat voivat paikan päällä sopia istumapaikoista matkanjohtajan kanssa. Paikat useimmiten vaihtuvat matkan aikana, joten kaikki matkustajat pääsevät vuorotellen istumaan bussin edessä tai takana.


Ruokailu lentokoneessa
Suurimmalla osalla matkoistamme on käytössä reittilennot. Euroopan sisäisillä lennoilla on yleensä mahdollista ostaa juomia ja pientä purtavaa. Joillain lentoyhtiöillä on mahdollista saada maksutta vettä, mehua, kahvia tai teetä. Jos haluat tilata viiniä, olutta tai väkeviä alkoholijuomia, joudut yleensä maksamaan ne itse. Lentoyhtiöiden tarjoamat palvelut ovat yhtiökohtaisia ja vaihtelevat , joten emme valitettavasti voi antaa tarkempaa tietoa ennen matkaa.


Erikoisruokavalio
Lennoille tarvittavat erikoisruokavaliot, kuten kasvisruoat, tulee tilata viimeistään 45 päivää ennen lähtöä. Huomioithan, että jotkut lentoyhtiöt vaativat erikoisruokavalioista lisämaksun. Välitämme aina tiedon erikoisruokavalion toiveesta lentoyhtiölle, mutta huomioithan ettemme voi taata erikoisruokavalion saatavuutta. Bussimatkoilla emme voi valitettavasti tarjota erikoisruokavaihtoehtoja. Lähtökohtaisesti meillä ei ole mahdollisuutta taata erikoisruokavalioita matkoillamme, sillä monilla matkoilla hintaan sisältyy yhteiset ateriat. Näillä aterioilla ruokalista päätetään ja tilataan etukäteen koko ryhmälle. Huomioimme ja välitämme erikoisruokapyynnöt ja tiedon allergioista yhteistyökumppaneillemme, mutta emme voi taata pyyntöjen toteutumista.


Varaukset/muutokset
Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin. Albatros Travel ja paikalliset yhteistyökumppanimme pyrkivät aina toteuttamaan matkan ohjelman mukaisesti, mutta matkaohjelma saattaa muuttua esimerkiksi nähtävyyksien aukioloaikojen, sääolosuhteiden, tieolosuhteiden tai viivästyneiden lentojen vuoksi. Matkojemme sisältöä arvioidaan ja kehitetään jokaisen matkan jälkeen saamamme asiakasarviointien perusteella. Matkan ohjelma saattaa siis muuttua ennen matkan alkua. Ennen lähtöä kaikki matkalle osallistuvat saavat päivitetyn ja viimeisimmän matkaohjelman, jonka tarkoituksena on palvella asiakkaiden etua ja varmistaa matkan sujuva toteutus. Ostetusta matkapaketista ei ole mahdollista saada hyvitystä niistä paketin osista, joita ei mahdollisesti matkan aikana käytetä. Huomioithan, että lisämaksulliset retket voidaan toteuttaa ainoastaan jos ilmoittautuneita on riittävästi. Retkien hinta palautetaan asiakkaille joko ennen matkaa tai sen jälkeen, riippuen retken peruutusajankohdasta.

Yleistä tietoa

Matkan fyysinen vaativuus
Albatrosin matkalle osallistumisen edellytykset. Ryhmämatkan onnistumisen edellytyksenä on, että ryhmän kaikki osallistujat voivat noudattaa etukäteen ilmoitettua matkaohjelmaa ja liikkumaan ryhmälle suunniteltujen aikataulujen mukaan. Matkojen turvallinen toteutuminen edellyttää esteetöntä liikuntakykyä, normaalia yleiskuntoa sekä henkistä terveyttä. Ennen matkan varaamista osallistumismahdollisuudesta tulee tarvittaessa keskustella Albatrosin asiakaspalveluhenkilön kanssa ja varmistaa matkalle lähtemisen edellytykset. Myös bussi- ja junamatkoilla sekä risteilyillä nähtävyyksille on usein käveltävä. Monilla matkoillamme päivittäiset kävelymatkat ylittävät helposti 5 kilometriä.


Matkavakuutus
Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa.


Vakuutuksen voimassaolo
Tarkistathan, että vakuutus on riittävän kattava, ja että vakuutus on voimassa koko matkan ajan. Vakuutusta ei voi ottaa matkan jo alettua.


Albatros Travelin matkanjohtajat
Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteeseen saapuessanne lentokentällä. Bussimatkoilla tapaat matkanjohtajan viimeistään viimeisessä noutopaikassa. Kuljettaja auttaa matkatavaroiden kanssa, kertoo istumapakoista ja varmistaa, että saavut turvallisesti perille. Albatros Travelin ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Näillä matkanpidennyksellä kohteessa on englanninkielinen yhteyshenkilömme. Albatros Expeditionsin tutkimusmatkoilla sinua opastaa engalnninkieliset tutkimusmatkatiimin jäsenet, jotka ovat mukana retkillä ja pitävät matkaan kuuluvat tiedotustilaisuudet. Huomioi, ettei matkalla välttämättä ole mukana suomenkielistä tutkimustiimin jäsentä. Osalla matkoistamme ei ole mukana paikallisopasta. Kaikki matkanjohtajamme ja paikallisoppaat ovat kokeneita, koulutettuja ja Albatros Travelin huolellisesti valitsemia.


Juomaraha
Matkoillamme pääsemme usein tutustumaan paikkalliseen kulttuuriin, joka saattaa poiketa paljon suomalaisista toimintatavoista, kuten esimerkiksi juomarahan antaminen. Monissa maissa on tapana antaa juomarahaa esimerkiksi paikallisoppaille ja kuljettajille. Palvelualan palkka on usein sidonnainen juomarahakulttuuriin. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan, sillä kertomamme juomarahan suuruus on suositus ja sen antaminen asiakkaan päätettävissä.


Yhden hengen huoneen tai hytin lisämaksu
Matkojemme alkaen hinnat perustuvat kahden henkilön majoittumiseen jaetussa kahden hengen huoneessa tai hytissä. Yksin matkustavien edellytetään varaavan yhden hengen huoneen/hytin, josta veloitetaan yhden hengen huoneen lisämaksu. Lisämaksu perustuu hintaan, jonka saamme yhteistyökumppaneiltamme varatessamme huoneita. Yhden hengen huoneet ovat yleensä kalliimpia kuin kahden hengen huoneet. Lisämaksu näkyy kotisivuillamme ja matkan varauslomakkeessa


Passi
Huomioithan, että passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta kotiinpaluun jälkeen. Tämä vaatimus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset saattavat vaihdella maittain ja passin voimassaoloaikavaatimus olla jossain maissa lyhyempi. Tällä säännöksellä vältämme tilanteet, jossa matkakohteen maahantulovaatimukset muuttuvat matkan varaamisen jälkeen.


Matkustaminen alaikäisten kanssa
Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja. Tästä syystä voi olla tarpeellista ottaa mukaan lapsen syntymätodistus sekä allekirjoitettu asiakirja, joka valtuuttaa lapsen matkustamaan nimetyn aikuisen kanssa. Muista myös tarkistaa asiakirjojen voimassaoloa koskevat säännöt, esimerkiksi koskien mahdollisia leimoja sekä matkustuspäivämääriä. Yhdysvallat ovat esimerkiksi yksi niistä maista, joilla on voimassa edellä mainitut vaatimukset, mutta tietoa kaikkien muiden maiden käytännöistä ei ole suoraan saatavilla. Tästä syystä suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.


Istumapaikat lennoilla
Huomioithan, että lentoyhtiöt vastaavat istumapaikkojen jakamisesta lennoilla.


Istumapaikat bussissa
Matkoillamme kuljetus kohteessa tapahtuu useimmiten bussilla. Näillä matkoilla ei ole mahdollista varata paikkaa bussissa, eikä myöskään ostaa tiettyä paikkaa ennen matkan alkua. Matkustajat voivat paikan päällä sopia istumapaikoista matkanjohtajan kanssa. Paikat useimmiten vaihtuvat matkan aikana, joten kaikki matkustajat pääsevät vuorotellen istumaan bussin edessä tai takana.


Ruokailu lentokoneessa
Suurimmalla osalla matkoistamme on käytössä reittilennot. Euroopan sisäisillä lennoilla on yleensä mahdollista ostaa juomia ja pientä purtavaa. Joillain lentoyhtiöillä on mahdollista saada maksutta vettä, mehua, kahvia tai teetä. Jos haluat tilata viiniä, olutta tai väkeviä alkoholijuomia, joudut yleensä maksamaan ne itse. Lentoyhtiöiden tarjoamat palvelut ovat yhtiökohtaisia ja vaihtelevat , joten emme valitettavasti voi antaa tarkempaa tietoa ennen matkaa.


Erikoisruokavalio
Lennoille tarvittavat erikoisruokavaliot, kuten kasvisruoat, tulee tilata viimeistään 45 päivää ennen lähtöä. Huomioithan, että jotkut lentoyhtiöt vaativat erikoisruokavalioista lisämaksun. Välitämme aina tiedon erikoisruokavalion toiveesta lentoyhtiölle, mutta huomioithan ettemme voi taata erikoisruokavalion saatavuutta. Bussimatkoilla emme voi valitettavasti tarjota erikoisruokavaihtoehtoja. Lähtökohtaisesti meillä ei ole mahdollisuutta taata erikoisruokavalioita matkoillamme, sillä monilla matkoilla hintaan sisältyy yhteiset ateriat. Näillä aterioilla ruokalista päätetään ja tilataan etukäteen koko ryhmälle. Huomioimme ja välitämme erikoisruokapyynnöt ja tiedon allergioista yhteistyökumppaneillemme, mutta emme voi taata pyyntöjen toteutumista.


Varaukset/muutokset
Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin. Albatros Travel ja paikalliset yhteistyökumppanimme pyrkivät aina toteuttamaan matkan ohjelman mukaisesti, mutta matkaohjelma saattaa muuttua esimerkiksi nähtävyyksien aukioloaikojen, sääolosuhteiden, tieolosuhteiden tai viivästyneiden lentojen vuoksi. Matkojemme sisältöä arvioidaan ja kehitetään jokaisen matkan jälkeen saamamme asiakasarviointien perusteella. Matkan ohjelma saattaa siis muuttua ennen matkan alkua. Ennen lähtöä kaikki matkalle osallistuvat saavat päivitetyn ja viimeisimmän matkaohjelman, jonka tarkoituksena on palvella asiakkaiden etua ja varmistaa matkan sujuva toteutus. Ostetusta matkapaketista ei ole mahdollista saada hyvitystä niistä paketin osista, joita ei mahdollisesti matkan aikana käytetä. Huomioithan, että lisämaksulliset retket voidaan toteuttaa ainoastaan jos ilmoittautuneita on riittävästi. Retkien hinta palautetaan asiakkaille joko ennen matkaa tai sen jälkeen, riippuen retken peruutusajankohdasta.